Νέο «ραντεβού» των σύνθετων αγωνισμάτων στο Κορακόνερο

Νέο «ραντεβού» των σύνθετων αγωνισμάτων στο Κορακόνερο

Νέο «ραντεβού» των σύνθετων αγωνισμάτων στο Κορακόνερο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 177 ΦΟΡΕΣ

Εκτός από το διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου Ανδρών-Γυναικών στα απλά, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί από την ΕΑΣ Δωδεκανήσου στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» κι αυτό των σύνθετων αγωνισμάτων Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’ (Κ16) με σκοπό την πρόκριση στο Πανελλήνιο της συγκεκριμένης κατηγορίας στις 27-28 Ιουνίου. 

Στη διοργάνωση μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές-αθλήτριες που έχουν γεννηθεί το 2007 και το 2008, ενώ το ακριβές πρόγραμμα θ’ ανακοινωθεί το πιθανότερο αύριο, αφού μέχρι και χθες μπορούσαν τα σωματεία ν’ αποστέλλουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους. 

Περισσότερα στοιχεία για τον αγώνα από την προκήρυξη: 

Δικαίωμα συμμετοχής
Στους  αγώνες,  έχουν δικαίωμα  συμμετοχής  οι αθλητές  και οι αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην τελευταία υπουργική απόφαση «περί εγγραφής αθλητών»,  σε σωματεία – μέλη τoυ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Τα  σωματεία  έχουν  δικαίωμα  να  συμμετέχουν,  με  απεριόριστο  αριθμό  αθλητών - αθλητριών  σε  κάθε  αγώνισμα  και  με  μία  ομάδα σε  κάθε  σκυταλοδρομία.

Στους  διασυλλογικούς αγώνες δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών – αθλητριών από άλλη κατηγορία, ούτε η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού, σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο.

Τα αγωνίσματα
ΕΞΑΘΛΟ Κ16 - ΑΓΟΡΙΩΝ:
Α΄  ΚΥΚΛΟΣ: 100μ. Εμπ – Άλμα σε Μήκος - Σφαιροβολία 
Β΄ ΚΥΚΛΟΣ:   Ύψος – Ακοντισμός – 1.000μ

ΕΞΑΘΛΟ Κ16 - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ:
Α’ ΚΥΚΛΟΣ:  80μ. Εμπ – Άλμα σε Μήκος - Σφαιροβολία 
Β’ ΚΥΚΛΟΣ:   Ύψος – Ακοντισμός – 600μ

Η βαθμολογία των αθλητών-αθλητριών και η αξιολόγηση των σωματείων
Α) Για  καθεμία  από  τις  δύο  κατηγορίες  των αγώνων θα ισχύει χωριστή  βαθμολογία όπου  θα  βαθμολογούνται,  σύμφωνα με όσα αναφέρονται παρακάτω, οι αθλητές – αθλήτριες  που θα πετύχουν τα αντίστοιχα όρια βαθμολόγησης.
α) Εάν  οι  αθλητές - αθλήτριες  που  θα  πετύχουν το  όριο  είναι δώδεκα, η  βαθμολογία  θα  είναι:  13 – 11 – 10 – 9 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1.  

 Εάν  όμως  οι  αθλητές - αθλήτριες    που  πέτυχαν τα όρια είναι  λιγότεροι  από δώδεκα, τότε  η  κλίμακα  των  βαθμών  που  θα δίνονται  θα  είναι  φθίνουσα  προς τα  κάτω, διατηρούμενης  της  διαφοράς  των  βαθμών του  πρώτου  από  τον  δεύτερο  νικητή.       

Τα όρια 
Α) Βαθμολόγησης – αξιολόγησης και κάλυψης εξόδων μετακίνησης: 
Αγοριών: 2.900 Β  -  Κοριτσιών : 3.000 Β.

β) Πριμοδότησης υψηλών επιδόσεων: 
Αγοριών: 3.400 Β  -   Κοριτσιών : 3.500 Β.

Τα έξοδα μετακίνησης
Από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα δοθούν έξοδα μετακίνησης στα σωματεία. Το πλαίσιο κάλυψης θα είναι σύμφωνα με τα παρακάτω:

Ηπειρωτική Ελλάδα:
1) Για τους αθλητές – αθλήτριες που πέτυχαν τα όρια βαθμολόγησης – καταβολής εξόδων και κατετάγησαν στις θέσεις 1η – 3η,  κάλυψη 100% των εξόδων  σύμφωνα με τα παρακάτω:
α) Μετακίνηση (εισιτήριο λεωφορείου). 
β) Έξοδα διατροφής (το γεύμα 10 ευρώ) και διαμονής (η διαμονή 20 ευρώ), θα δίνονται σύμφωνα με την ειδική προκήρυξη των αγώνων, ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση του κάθε σωματείου από το στάδιο και μετά από έγκριση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

2) Επίσης θα καλύπτονται αντίστοιχα και σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω στις παραγράφους 1 – 2, τα  έξοδα μετακίνησης 100% ΕΝΟΣ  συνοδού από κάθε σωματείο, με την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα έχει  ένα τουλάχιστον αθλητή – τρια στις θέσεις κατάταξης 1η – 3η  ενός αγωνίσματος.

Νησιωτική Ελλάδα:
1) Για τους αθλητές – αθλήτριες που πέτυχαν τα όρια βαθμολόγησης – καταβολής εξόδων και κατετάγησαν στις θέσεις 1η – 3η,  κάλυψη 100% των εξόδων  σύμφωνα με τα παρακάτω:
α) Ακτοπλοϊκό εισιτήριο.
β)  Έξοδα διατροφής (το γεύμα 10 ευρώ) και διαμονής (η διαμονή 20 ευρώ), θα δίνονται σύμφωνα με την ειδική προκήρυξη των αγώνων, ανάλογα με την ακτοπλοϊκή μετακίνηση του κάθε σωματείου  και μετά από έγκριση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

2) Για τους αθλητές – αθλήτριες που πέτυχαν τα όρια βαθμολόγησης – καταβολής εξόδων και κατετάγησαν στις θέσεις 4η – 6η,  κάλυψη 50% των εξόδων,  σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω στις παραγράφους 1 -2.

3) Επίσης θα καλύπτονται αντίστοιχα και σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω στις παραγράφους 1 – 2, τα  έξοδα μετακίνησης 100% ενός συνοδού από κάθε σωματείο, με την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα έχει  ένα τουλάχιστον αθλητή – τρια στις θέσεις κατάταξης 1η – 3η  ενός αγωνίσματος. 

Γενική ενημέρωση για τα έξοδα μετακίνησης:
1) Οι διοργανώτριες Ε.Α.Σ. πρέπει να υποβάλουν άμεσα για έγκριση στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. – Γραφείο  Ανάπτυξης, τους συνημμένους πίνακες (1-2) με τα προτεινομενα έξοδα μετακίνησης, σύμφωνα με όλα όσα αναφέρονται παραπάνω, καθώς και το ωρολόγιο πρόγραμμα των αγώνων.

2) Η κάλυψη εξόδων για ένα συνοδό στους διασυλλογικούς αγώνες συνθέτων αγωνισμάτων Κ16, είναι ανεξάρτητη από την κάλυψη του συνοδού στους διασυλλογικούς αγώνες ατομικών αγωνισμάτων Α-Γ

Διαδικασία  πρόκρισης  και  συμμετοχής  στο πανελλήνιο  πρωτάθλημα:
1) Τα αγωνίσματα των συνθέτων αγωνισμάτων του πανελληνίου πρωταθλήματος Κ16, θα διεξαχθούν σε ένα όμιλο στις 27-28 Ιουνίου, μαζί με  τα σύνθετα αγωνίσματα  της κατηγορίας Κ20.

2) Στα αγόρια το σύνθετο αγώνισμα, ενώ στους διασυλλογικούς αγώνες θα είναι έξαθλο, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα είναι όκταθλο, με την προσθήκη των 80μ και της δισκοβολίας.

3) Η συμμετοχή των αθλητών - αθλητριών  στα σύνθετα αγωνίσματα της κατηγορίας Κ16 θα είναι ελεύθερη, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν συμμετάσχει στα αντίστοιχα αγωνίσματα στους διασυλλογικούς αγώνες.

4) Ειδικά για τα σύνθετα αγωνίσματα (Όκταθλο αγοριών και Έξαθλο κοριτσιών), στα οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι αθλητές – αθλήτριες που συμμετείχαν στους διασυλλογικούς αγώνες συνθέτων Κ16 το 2022, τα σωματεία έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν επιπλέον και με ένα αγόρι και ένα κορίτσι που δεν συμμετείχαν στους αντίστοιχους διασυλλογικούς αγώνες συνθέτων αγωνισμάτων. 

Οι αθλητές – αθλήτριες αυτοί για τα σύνθετα αγωνίσματα (1+1), είναι ανεξάρτητοι από τους αθλητές – αθλήτριες που συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων Κ16 χωρίς όριο και προϋποθέσεις πρόκρισης.

Κυρώσεις
Εκτός των ακυρώσεων που μπορεί να γίνουν κατά τη διάρκεια των αγώνων για διάφορους λόγους (πλαστοπροσωπία, αντικανονική συμμετοχή, κ.λ.π. με βάση την ειδική ή την κεντρική προκήρυξη), θα γίνεται έλεγχος και μετά το πέρας των αγώνων από τα υπηρεσιακά στελέχη του γραφείου ανάπτυξης και της στατιστικής υπηρεσίας του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 

Οι κυρώσεις που θα επιβάλλονται είναι:
α) Ο αθλητής – αθλήτρια, τιμωρείται με ένα χρόνο αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις 2022.
β) Το σωματείο του χάνει όλους τους βαθμούς που κέρδισε ο αθλητής στους συγκεκριμένους διασυλλογικούς αγώνες
γ) Το σωματείο τιμωρείται επιπλέον και με αφαίρεση είκοσι βαθμών από το σύνολο των βαθμών των διασυλλογικών αγώνων την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

δ) Ειδικά σε περίπτωση πλαστοπροσωπίας - παραποίησης των στοιχείων  με τα οποία δηλώνεται ο αθλητής – αθλήτρια,  θα ισχύουν όλα όσα αναφέρονται παραπάνω στις παραγράφους α-β και επιπλέον θα αφαιρούνται 100 βαθμοί, από το σύνολο των βαθμών των διασυλλογικών αγώνων του σωματείου την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Μετά το τέλος των αγώνων οι διοργανώτριες Ε.Α.Σ. υποχρεούνται, εάν υπάρχουν ακυρώσεις, να ενημερώσουν τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. 

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”