Επετράπη η ανέγερση Μεγάρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου επί του οικοπέδου με τα αρχαία

Επετράπη η ανέγερση Μεγάρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου επί του οικοπέδου με τα αρχαία

Επετράπη η ανέγερση Μεγάρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου επί του οικοπέδου με τα αρχαία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 191 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 13 Μαΐου 1962 Αριθ. Φύλλου 3325

ΥΠΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ

ΕΠΕΤΡΑΠΗ ΑΝΕΓΕΡΣΙΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Δ. ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ
Πληροφορίαι εξ Αθηνών αναφέρουν ότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία επέτρεψε την ανέγερσιν του μεγάρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Κατά τας αυτάς πληροφορίας, εις το υπόγειον ένα τμήμα θα διατηρηθή ως αρχαιολογικός επισκέψιμος χώρος.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ
ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ

Ως εγνώσθη από της 17ης Μαΐου έως της 10ης Ιουνίου υπό αξιωματικών της Διοικήσεως Χωροφυλακής Ρόδου θα δοθούν μαθήματα εις διαφόρους επαγγελματίας προς ανάπτυξιν επαγγελματικώς και τουριστικής συνειδήσεως.
Τα μαθήματα είναι τουριστικής αγορανομικής τροχονομικής κ.λ.π φύσεως.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗ ΗΔΗ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΥΛΩΝΑΣ
Επερατώθηκαν αι εργασίαι κατασκευής της υδατοδεξαμενής υδρεύσεως και αρδεύσεως αι οποίαι εγένοντο υπό την επίβλεψιν μηχανικού της ΤΥΔΚ εις την κοινότητα Πυλώνος-Ρόδου.

Το έργον περιλαμβάνει την ως άνω αναφερομένην δεξαμενήν χωρητικότητος 90 κυβικών μέτρων, την καστασκευήν 400 μέτρων υδραυλάκων και την τοποθέτησιν 270 μέτρων αμιαντοτσιμεντοσωλήνων διά την μεταφοράν του ύδατος εκ της γεωτρήσεως προς την δεξαμενήν. Διά την εκτέλεσιν των εργασιών εδαπανήθη ποσόν 158.000 δρχ. που διετέθη εκ των κονδυλίων των Μικρών Κοινωφελών έργων της Νομαρχίας.

Εξ άλλου, υπό του ιδίου μηχανικού εγένετο η μελέτη και επίβλεψις του έργου κατασκευής εσωτερικού δικτύου υδρεύσεως της κοινότητος, το οποίον επερατώθη με δαπάνην καταβληθείσαν υπό της κοινότητος. Κατόπιν της αποπερατώσεως του έργου τούτου, η Πυλώνα έλυσε πλέον οριστικώς το πρόβλημα της υδρεύσεώς της, ενώ εξ άλλου θα αξιοποιηθούν 80 στρέμματα καλλιεργησίμου γης.

ΕΠΙΔΕΙΞΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ
ΕΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ

Η αφιχθείσα εις Ρόδον επιτροπή εξ ειδικών του Υπουργείου Γεωργίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων γεωργικών συνεταιρισμών και της Αγροτικής Τραπέζης, κατόπιν συνεννοήσεως μετά του διευθυντού Γεωργίας κ. Σωτηρίου, μετέβει χθες εις την κοινότητα Καλυθιών, όπου έκαμε επίδειξιν συσκευασίας και τυποποιήσεως της τομάτας.

Αι εκδρομαί του Καζουλλείου
Η 2α τάξις του Γυμνασίου Θηλέων θα επισκεφθή τον Ιούνιον την Κω.
Εξ άλλου αι τελειόφοιτοι μαθήτριαι του Καζουλλείου επανήλθον εκ του Γύρου της Πελοποννήσου.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ
Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΓΡΙΠΠΗΣ

Ο Νομίατρος κ. Ευαγγ. Ζερβάνος επεκοινώνησε χθες τηλεφωνικώς μετά του παραμένοντος εις Τήλον αγροτικού Ιατρού κ. Μαχίνη, ο οποίος του ανέφερεν ότι εξακολουθεί η ύφεσις της επιδημίας γρίππης εις την νήσον και ότι ουδεμία ανησυχία υφίσταται δια τον πληθυσμόν.

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗΝ
ΘΑ ΤΙΜΗΘΗ Ο κ. ΑΜΡΕΝ

Ως ανεκοινώθη, η τελετή επιδόσεως εις τον Δήμαρχον του Δυτικού Βερολίνου κ. Άμρεν του χρυσού μεταλλίου της πόλεως, καθώς και της ανακηρύξεως αυτού ως επιτίμου δημότου Ρόδου, θα γίνη εις το Εθνικόν Θέατρον την μεσημβρίαν της προσεχούς Κυριακής.

Ο αναδασμός εις Απολακκιάν
Σήμερον θα μεταβή εις την κοινότητα Απολακκιάς ο διευθυντής Γεωργίας Δωδεκανήσου κ. Σωτηρίου προκειμένου να επιληφθή του θέματος του αναδασμού των αγρών εις την περιφέρειαν αυτής.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...