Σύγχρονος Δημοτικός Κανονισμός χρήσης μισθωμένων χώρων

Σύγχρονος Δημοτικός Κανονισμός χρήσης μισθωμένων χώρων

Σύγχρονος Δημοτικός Κανονισμός χρήσης μισθωμένων χώρων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 176 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχει απλώς αυθαίρετη δόμηση επί Δημοσίων ή Δημοτικών χώρων, αλλά κατάληψη αυθαιρέτως κυρίως Δημοτικού χώρου όπου αυτό είναι δυνατόν για τους καταληψίες, οι οποίοι διακρίνονται κυρίως για το απύθμαινο θράσος τους και την προκλητικότητα, οι οποίοι αγνοούν προκλητικά νόμους και νόμιμες διαδικασίες, απυρόβλητοι.

Το θέμα είναι πώς μπορούν και παρακάμπτουν τις νόμιμες διαδικασίες αλλά και τις αρμόδιες διαδικασίες υπηρεσιών και παραγόντων αρμοδίων, οι οποίοι ενίοτε και για κάποιους εθελοτυφλούν προκαλώντας βάναυσα το κονό περί δικαίου αίσθημα που αφορά την ίδια και ίση μεταχείριση όλων ων επαγγελματιών ή επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από το αν είναι έμποροι, επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, μπαρ και ξενοδοχείων.

Προσωπικά πιστεύω ότι σε ένα προσφιλή τουριστικό προορισμό, όπως είναι η Ρόδος η χρήση κοινόχρηστων χώρων με βάση τις αρχές του σεβασμού του περιβάλλοντος στην ύπαιρθο, ή των πόλεων σε σχέση με τη σωστή λειτουργία οικιστικών περιοχών, δρόμων και πεζόδρομων αλλά και αρχαιολογικών χώρων, πρέπει να είναι εφικτή. Όμως επιβάλλεται εκ των πραγμάτων και των γεγονότων, η σύνταξη και έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου σύγχρονου κανονισμού χρήσης και λειτουργία κοινόχρηστων γενικά χώρων που παραχωρούνται για τουριστική εκμετάλλευση.

Ο κανονισμός πρέπει να είναι γενικός χωρίς εξαιρέσεις πουθενά και σε κανέναν. Να είναι αυστηρά εφαρμόσιμος και να ελέγχεται προς τούτο, γιατί μερικοί που το παίζουν έξυπνοι-καιροσκόποι παραβιάζουν τη μίσθωση και όχι μόνο, ως προς την έκταση αλλά και προς τη χρήση αλλά και τη χρονική διάρκεια, εφαρμόζουν πλημμελώς κανόνες υγιεινής ή ενίοτε υπερτιμούν τις υπηρεσίες τους, που σημαίνει ότι ο σύγχρονος κανονισμός χρήσης Δημοτικών Κοινόχρηστων παραχωρούμενων με ειδική απόφαση-μίσθωση χώρων πρέπει και να αστυνομεύεται συστηματικά από τη Δημοτική Αστυνομία με ειδικό ποινολόγιο, λογικό, χαμηλό και επιεικές και όχι εξοντωτικό, ανάλογα με την παράβαση.

Όλοι αυτοί οι επαγγελματίες που κάνουν χρήση δημοτικών δημόσιων κοινόχρηστων χώρων, οφείλουν να εφαρμόζουν με απόλυτο σεβασμό ως προς τους όρους λειτουργίας τον κανονισμό, και να είναι όπως είναι οι περισσότεροι ανεκτικοί και ευγενικοί όχι μόνον στους τουρίστες, αλλά και τους κατοίκους δημότες του νησιού μας.

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους