Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις και στα Δωδεκάνησα

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις και στα Δωδεκάνησα

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις και στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 815 ΦΟΡΕΣ

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας ξεκίνησαν χθες οι πανελλαδικές εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια όλης της χώρας.

Η πρώτη ημέρα των εξετάσεων στα Δωδεκάνησα εξελίχθηκε ομαλά χωρίς προβλήματα ή καθυστερήσεις και με μεγάλη συμμετοχή των μαθητών.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη, στα Δωδεκάνησα χθες από τους 1.407 εγγεγραμμένους μαθητές διαγωνίστηκαν οι 1.352 ενώ το ποσοστό αποχής ήταν πολύ μικρό και συγκεκριμένα στο 1,5%.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο κ. Παπαδομαρκάκης, «η πρώτη ημέρα των εξετάσεων κύλησε ομαλά σε όλα τα Δωδεκάνησα. Τα θέματα δόθηκαν στους μαθητές χωρίς καθυστερήσεις, ήταν εύκολα και κατανοητά».

Το φετινό θέμα της έκθεσης αφορούσε την ιστορία και τις ιστορικές γνώσεις και χαρακτηρίστηκε τόσο από καθηγητές όσο και από μαθητές ως βατό.

Γιώργος Χουρμουζιάδης, 3ο ΓΕΛ Ρόδου
Γιώργος Χουρμουζιάδης, 3ο ΓΕΛ Ρόδου

Μαθητές του 3ου ΓΕΛ Ρόδου που μίλησαν στη «Ροδιακή» αναφέρουν ότι δεν αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες και απάντησαν με ευκολία στα θέματα ενώ αναμένουν να εξεταστούν και στα υπόλοιπα μαθήματα της κατεύθυνσής τους.

Θεόδωρος Νικολέττος , 3ο ΓΕΛ Ρόδου
Θεόδωρος Νικολέττος , 3ο ΓΕΛ Ρόδου

Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται σήμερα για τους μαθητές των ΕΠΑΛ που θα εξεταστούν στα Μαθηματικά ενώ οι υποψήφιοι των ΓΕΛ επιστρέφουν στα εξεταστικά κέντρα ξανά τη Δευτέρα 6 Ιουνίου για να εξεταστούν σε Μαθηματικά, Βιολογία και Αρχαία Ελληνικά.

Εμμανουήλ – Ευάγγελος Φουκαράς, 3ο ΓΕΛ Ρόδου
Εμμανουήλ – Ευάγγελος Φουκαράς, 3ο ΓΕΛ Ρόδου

Αναλυτικά, το πρόγραμμα για τα Γενικά Λύκεια:
Δευτέρα 06/06:
Αρχαία Ελληνικά (Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Θετικών Σπουδών, Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Βιολογία (Σπουδών Υγείας)

Τετάρτη 08/06: Λατινικά (Ανθρωπιστικών Σπουδών), Πληροφορική (Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Χημεία (Θετικών Σπουδών, Σπουδών Υγείας)

Παρασκευή 10/06: Ιστορία (Ανθρωπιστικών Σπουδών), Οικονομία (Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Φυσική (Θετικών Σπουδών, Σπουδών Υγείας).

Διαβάστε ακόμη

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Πανελλαδικές: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων

Αύξηση βάσεων στα περισσότερα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2023: Σε ποιες σχολές πέρασαν οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες

Πανελλαδικές: Ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις εισαγωγής

Πανελλαδικές 2023 - Σάρωσαν τα Ροδιτόπουλα σε επιτυχίες- Πώς έγραψαν οι μαθητές από τα σχολεία του νησιού μας

Πανελλαδικές: Αύριο στη μια οι ανακοινώσεις για τις βαθμολογίες

Πανελλαδικές 2023: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες