Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη δολοφονία του 75χρονου

Σε εξέλιξη οι έρευνες  για τη δολοφονία του 75χρονου

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη δολοφονία του 75χρονου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1468 ΦΟΡΕΣ

Μέσα σε κλίμα θλίψης και οδύνης τελέστηκε χθες το μεσημέρι η κηδεία του άτυχου 75χρονου, Γιώργου Καρυώτη που την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι, βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου (στο παλιό νεκροταφείο) και την παρακολούθησαν συγγενείς και φίλοι που θέλησαν να πουν το τελευταίο αντίο στον άτυχο 75χρονο.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών της περιοχής μας, σε μία προσπάθεια να διαλευκανθεί όσο το δυνατόν συντομότερα η υπόθεση με τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών.

Από την πρώτη στιγμή, όλα τα στοιχεία οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια, κάτι που επιβεβαιώθηκε και επίσημα από την ιατροδικαστική έκθεση που διενήργησε ο ιατροδικαστής, κ. Παναγιώτης Κωτρέτσος, στη σορό του ηλικιωμένου άνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», από την εξέταση που έγινε στη σορό του 75χρονου διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του προήλθε είτε από πνιγμό (του έγινε φραγή σε στόμα και μύτη από όπου ανέπνεε), είτε από στραγγαλισμό (καθώς υπήρχε θηλιά από σχοινί γύρω από το λαιμό του) ή ακόμη και από συνδυασμό των δύο αυτών περιπτώσεων.

Σε ότι αφορά τον χρόνο θανάτου του άτυχου 75χρονου, αυτός προσδιορίζεται την προηγούμενη ημέρα.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών της «Ροδιακής» στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών έχουν «κλειδωθεί» και εξετάζονται εξονυχιστικά όλοι όσοι είχαν σχέσεις με τον ηλικιωμένο άνδρα καθώς και άτομα του οικογενειακού, φιλικού και συγγενικού του κύκλου.

Παράλληλα, οι καταθέσεις αυτών των ανθρώπων αλλά και των περιοίκων, οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα που έλαβε ή έστειλε τις τελευταίες ημέρες πριν το θάνατο του ο 75χρονος, καθώς και οι επισκέψεις που δέχτηκε, αξιολογούνται αναλόγως.

Επίσης, σε μία προσπάθεια να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες του εγκλήματος όσο το δυνατόν συντομότερα, ελέγχονται και όλα τα στοιχεία που μπορούν να ληφθούν από κάμερες ασφαλείας που μπορεί να υπάρχουν στην περιοχή γύρω από το σπίτι του 75χρονου.

Σημαντικό στοιχείο που επίσης απασχολεί τις αστυνομικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση, είναι και το γεγονός ότι στο σπίτι όπου βρέθηκε ο ηλικιωμένος άνδρας δεν υπήρχε μεγάλη αναστάτωση, κάτι που σημαίνει ότι αυτός ή αυτοί που εισήλθαν σε αυτό γνώριζαν τον χώρο και ήξεραν πώς να κινηθούν, ενώ δεν παραπέμπει σε πιθανή πρόθεση διάρρηξης.

Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος 75χρονος εντοπίστηκε στις 14 Ιουνίου 2022, πριν από τη μία το μεσημέρι, νεκρός μέσα στο σπίτι του στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, στην οδό Ειρήνης από συγγενικό του πρόσωπο και σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», βρέθηκε πεσμένος στο πάτωμα, τα χέρια του ήταν ελαφρώς δεμένα πίσω με είδος κορδονιού και στον λαιμό του ήταν περασμένο ένα κομμάτι σχοινί, επίσης χαλαρωμένο.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους