Tην προσεχή Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη για τις φονικές πλημμύρες

Tην προσεχή Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη για τις φονικές πλημμύρες

Tην προσεχή Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη για τις φονικές πλημμύρες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 330 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκαν, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, για την υπόθεση που αφορά στις φονικές πλημμύρες που είχαν σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2013 στο νησί μας και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους τέσσερις άνθρωποι.

Συνολικά, έξι άτομα βρέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου και εξέφρασαν τα όσα γνώριζαν για την υπόθεση αλλά και τις επιστημονικές τους απόψεις, καθώς μεταξύ των μαρτύρων ήταν και πραγματογνώμονες. Σε γενικές γραμμές αυτό που και κατά τη χθεσινή δικάσιμο τονίστηκε ήταν πως επρόκειτο για ακραία καιρικά φαινόμενα που ήταν αδύνατον να προβλεφθούν, ενώ σε ορισμένα σημεία τέθηκε και το θέμα της ατομικής ευθύνης.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα 20 Ιουνίου, με την κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης.
Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ακροατήριο με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ κατηγορούμενοι είναι οι κ.κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, Φώτης Χατζηδιάκος και Στάθης Κουσουρνάς με τις ιδιότητες που κατείχαν την περίοδο εκείνη, δηλαδή περιφερειάρχης Νοτίου ο κ. Μαχαιρίδης, αντιπεριφερειάρχης ο κ. Χατζηδιάκος και δήμαρχος Ρόδου ο κ. Κουσουρνάς.

Τα δε αδικήματα που τους καταλογίζονται είναι της πρόκλησης πλημμύρας με πρόθεση τελούμενη με παράλειψη, πράξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, όπως και προέκυψε για τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και επήλθε θάνατος τεσσάρων, κίνδυνος για ξένα πράγματα, καθώς και της έκθεσης από την οποία προκλήθηκε θάνατος.

Συνήγοροι υπεράσπισης στη δίκη είναι οι κ.κ. Γρηγόρης Μοράρης και Νίκος Χατζηνικολάου για τους κ.κ. Κουσουρνά και Μαχαιρίδη, οι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής, Φώτης Κωστόπουλος και Νίκος Κωνσταντόπουλος για τον κ. Χατζηδιάκο, ενώ για την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό των οικογενειών των θυμάτων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Δημήτρης – Παναγιώτης Δρόσος του Βασιλείου, Ιωάννης Κασιώτης και Μάντακας.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»