Έρευνες για πετρέλαια σε οκτώ νησιά της Δωδεκανήσου το 1962

Έρευνες για πετρέλαια σε οκτώ νησιά της Δωδεκανήσου το 1962

Έρευνες για πετρέλαια σε οκτώ νησιά της Δωδεκανήσου το 1962

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 184 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατο 23 Ιουνίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3356

ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ
ΕΙΣ ΟΚΤΩ ΝΗΣΟΥΣ ΤΗΣ ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Ή ΣΑΦΟΡ
ΘΑ ΔΑΠΑΝΗΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1,3 ΕΚΑΤ. ΔΟΛ.

Εκ του υπουργείου Βιομηχανίας εγνώσθησαν συμπληρωματικαί λεπτομέρειαι της υπογραφείσης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρείας Σαφόρ δια την διενέργειαν ερευνών προς ανεύρεσιν πετρελαίου εις την περιοχήν Δωδεκανήσου. Η σύμβασις προβλέπει την διενέργειαν ερευνών εις 8 νήσους του συμπλέγματος καλυπτούσας έκτασιν 1.100 τ. χιλ. Η έκτασις αύτη αντιστοιχεί εις το τρίτον των λοιπών εκτάσεων αι οποίαι παρεχωρήθησαν εις εκάστην των άλλων εταιρει΄ν, αι οποίαι διεξάγουν ήδη ερεύνας.

Αύται, κατά την σύμβασιν πρέπει να διεξαχθούν εντός χρονικού διαστήματος 5,6 ετών καθ’ ο υποχρεούται η εταιρεία να δαπανήση κατ’ ελάχιστον όριον 1.000.000 δολλάρια. Η εταιρεία απεδέχθη όπως εις περίπτωσιν ανευρέσεως πετρελαίου την εκμετάλλευσιν τούτου αναλάβη ελληνική ανώνυμος εταιρεία, εις την οποίαν θα μετέχουν κατά 5% το Δημόσιον και η Σαφόρ. Δεδομένου δε ότι το ελληνικόν Δημόσιον θα εισπράττη και 12,50% των παραγομένων προϊόντων θα μετέχη τούτο τελικώς εις την συνολικήν απολαβήν των κερδών κατά 75%.

Εκ παραλλήλου η Σαφόρ θα αποζημιωθή δια τας δαπάνας εις τας οποίας θα έχη προβή μέχρι της συστάσεως της Εταιρείας εκ των κερδών εφόσον βεβαίως υπάρξουν τοιαύτα. Ειδικώς δια την περίπτωσιν της χορηγήσεως αδειών ιδρύσεως πρατηρίων πωλήσεως των προϊόντων της η Σαφόρ απεδέχθη όπως το δικαίωμα τούτο ισχύη μόνον δια προϊόντα της εν Ελλάδι παραγόμενα.

ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΙΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΚΑΤΤΑΒΙΑΝ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ
Εις απάντησιν σχετικών δημοσιευμάτων του τοπικού Τύπου αναφορικώς με την ασφαλτόστρωσιν του τμήματος από Λάρδου εις Κατταβιάν, ανακοινούνται υπό της Νομαρχίας τα κάτωθι¨

Η ασφαλτόστρωσις του τμήματος τούτου η οποία χάρις εις το ενδιαφέρον της Διοικήσεως έχει περιληφθή εις το τριετές πρόγραμμα της Δωδεκανήσου, έχει ήδη δημοπρατηθή, το δε έργον εκτελείται κατά το εφετεινόν θέρος υπό του αναδειχθέντος κατά την δημοπρασίαν μειοδότου εργολάβου κ. Αγαπητίδη.

Η Α.Η.Ε.Ρ. ΘΑ ΔΙΑΝΕΙΜΗ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ
Εις τα γραφεία της παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας, συνήλθεν η συνέλευσις των μετόχων της υπό εκκαθάρισιν ΑΗΕΡ, υπό την προεδρείαν του Νομάρχου κ. Ιωάννου, ως προέδρου του ΟΔΑΠΔ, του διαθέτοντος ως γνωστόν τα 93% της υπό εκκαθάρισιν εταιρείας.

Κατ’ αυτήν εγένετο λογοδοσία υπό του εκπροσώπου των εκκαθαριστών κ. Αρ. Ζουρούδη δια το μέχρι της 31.3.62 χρονικόν διάστημα!
Η Συνέλευσις απήλλαξε της ευθύνης τους εκκαθαριστάς, ακολούθως δε έλαβε διαφόρους αποφάσεις, μεταξύ των οποίων την εκποίησιν εις την Αρχαιολογικήν Υπηρεσίαν του παλαιού κτηρίου της ΑΗΕΡ (παλαιού τουρκικού αρχιτεκτονικού τύπου), την διανομήν μέρους του εταιρικού κεφαλαίου εις τους μετόχους κ.λπ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ
Εις τα γυμνάσια της χώρας θα διεξαχθή σήμερον ο πανελλήνιος διαγωνισμός εκθέσεως ιδεών, το θέμα της οποίας θα ανακοινώση από του Ραδιοφώνου την 8ην πρωϊνήν ο υπουργός Παιδείας κ. Κασιμάτης. Από της 7,45 πρωινής οι διαγωνιζόμενοι τελειόφοιτοι αριστούχοι του παρελθόντος έτους, θα ευρίσκονται εις τας θέσεις των δια να λάβουν το θέμα παρά των γυμνασιαρχών των, εις τους οποίους εδόθησαν οδηγίαι δια την διεξαγωγήν του διαγωνισμού. Εν συνεχεία τα γραπτά θ’ αποσταλούν εις το Υπουργείον Παιδείας, το οποίον εντός των ημερών θα συγκροτήση την κριτικήν επιτροπήν δια την βράβευσιν των καλυτέρων εκθέσεων.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...