Δωρεάν εξέταση και ενημέρωση για τον καρκίνο του ήπατος στη Ρόδο

Δωρεάν εξέταση και ενημέρωση για τον καρκίνο του ήπατος στη Ρόδο

Δωρεάν εξέταση και ενημέρωση για τον καρκίνο του ήπατος στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 696 ΦΟΡΕΣ

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του ήπατος θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 15 Ιουλίου στη Ρόδο.

Πρόκειται για τη δράση «Δουλεύει για σένα» του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας». Ο «Προμηθέας» ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 2012 και είναι ο πρώτος σύλλογος ασθενών με νόσους του ήπατος, που παρέχει τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα ηπατίτιδων, αλλά και καθημερινή υποστήριξη στους ανθρώπους που ζουν με ηπατικές νόσους.

Η δράση «Δουλεύει για Σένα» στη Ρόδο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Ρόδου «ΜΑΖΙ» και θα περιλαμβάνει:

1) Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος από την Δευτέρα 11 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 μεταξύ 10:00 - 14:00 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Όποιος επιθυμεί να κλείσει ραντεβού, θα καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Συλλόγου «Προμηθέα» 211 0122 102, ώστε να υπάρχει ροή στα ραντεβού και ένας σωστός συντονισμός ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

2) Αποσκοπώντας στην περαιτέρω ενημέρωση ειδικού και γενικού πληθυσμού γύρω από το μήνυμα της έγκαιρης πρόληψης και εξέτασης, θα διοργανωθεί εβδομαδιαία υπαίθρια δράση στην πλατεία Κύπρου, η οποία θα περιλαμβάνει διαμοιρασμό των φυλλαδίων της εκστρατείας και προφορική ενημέρωση για τη νόσο σε περαστικούς.

Το δρώμενο θα λάβει χώρα από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 και μεταξύ των ωρών 10:00 – 13:00.

Ο σύλλογος πραγματοποιεί από τον Οκτώβριο του 2020 ολιστική εκστρατεία για ευαισθητοποίηση ασθενών με χρόνια ηπατικά νοσήματα, καθώς και του γενικού πληθυσμού, γύρω από τους παράγοντες κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος, ενός καρκίνου με θανατηφόρες συνέπειες (830.000 θάνατοι ανά έτος παγκοσμίως), αλλά με σαφώς ελλιπή πληροφόρηση.

Διαβάστε ακόμη

Πίτουρο ρυζιού: Η νέα υπερτροφή με τις αντικαρκινικές ιδιότητες

Πώς επηρεάζουν την όραση τα αντιβιοτικά

Πώς τα τυχερά παιχνίδια επηρεάζουν τον εγκέφαλο-Οι «παγίδες» του τζόγου στην υγεία

Θυμώνετε συχνά; «Καραδοκεί» το εγκεφαλικό

Ποια είναι τα οφέλη του λεμονιού στην υγεία

Σχετίζεται η μοναξιά με την ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη

Φυτικά υποκατάστατα: Πώς να τα επιλέξεις

Γιατί κάνουμε κακές πράξεις