Μανώλης Μαρκόπουλος: Σε έσοδα σίγουρα θα περάσουμε το 2019, σε κερδοφορία σε καμία περίπτωση

Μανώλης Μαρκόπουλος: Σε έσοδα σίγουρα θα περάσουμε το 2019, σε κερδοφορία σε καμία περίπτωση

Μανώλης Μαρκόπουλος: Σε έσοδα σίγουρα θα περάσουμε το 2019, σε κερδοφορία σε καμία περίπτωση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 369 ΦΟΡΕΣ

Για την πορεία της τουριστικής σεζόν, καθώς και για τις προκλήσεις τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες του κλάδου μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, «Τρίποντο στην οικονομία», στον Alpha 98,9 ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλης Μαρκόπουλος.


«Από αφίξεις πάμε καλά. Το θέμα είναι ότι επειδή τα ξενοδοχεία της Ρόδου στην πολύ μεγάλη τους πλειοψηφία παρέχουν υπηρεσίες που έχουν κυρίως γεύματα μέσα, που έχουν all inclusive πακέτα, είναι πάρα πολύ αυξημένα τα κοστολόγιά μας. Επίσης, τα ξενοδοχεία της Ρόδου σε ένα περίπου 65%-70%, η πελατεία τους προέρχεται από συμβόλαια από tour operators, τα οποία έχουν υπογράψει εδώ και 2-3 χρόνια και τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να προβλέψουν ούτε αυτές τις αυξήσεις στο ενεργειακό, ούτε στις πρώτες ύλες. Είναι ανέφικτο να γίνει αναπροσαρμογή στα συμβόλαια.

Είναι συνεργάτες, αλλά η διαπραγματευτική τους δύναμη υπερέχει κατά πολύ της δικής μας όσο καλά και να πηγαίνει ο τουρισμός. Σε ένα υπογεγραμμένο συμβόλαιο είναι πολύ δύσκολο να έρθεις και να αλλάξεις κάποια δεδομένα και κυρίως την τιμή», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.


«Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε αφίξεις, έχουμε δουλειά, αλλά παρ’ όλ’ αυτά μπορεί το αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας να είναι και αρνητικό. Νομίζω ότι εκτός Αυγούστου θα υπάρχουν αρκετά καλές προσφορές για τους Έλληνες. Νομίζω ότι απευθείας υπάρχουν πάντα καλύτερες τιμές. Σε έσοδα σίγουρα θα περάσουμε το 2019, σε κερδοφορία σε καμία περίπτωση», τονίζει ο Μανώλης Μαρκόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου