Ανέγερση ξενοδοχείου στη Σύμη το 1962

Ανέγερση ξενοδοχείου στη Σύμη το 1962

Ανέγερση ξενοδοχείου στη Σύμη το 1962

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 222 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 24 Ιουλίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3385

ΠΥΡΚΑΪΑ ΕΙΣ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΕΞ ΑΜΦΙΚΥΛΟΥ ΥΑΛΟΥ
Πυρκαϊά εξερράγη χθες την 11.17 π.μ. εις το επί της οδού Θεμ. Σοφούλη 371 (περιοχή Τζένιο) αγρόκτημα της Άννας Γερ. Χατζηστρατή. Πάραυτα ειδοποιήθη η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία απέστειλε δύο οχήματα επί τόπου και κατέσβεσε το πυρ.
Η πυρκαϊά κατέκαυσε άγρια δένδρα και θάμνους ως διεπιστώθη δε προήλθεν εκ της συγκεντρώσεως των ακτίνων εξ αμφικύκλου υαλού.
Αι ζημίαι ανέρχονται εις 500 δραχμάς.

ΑΝΕΤΡΑΠΗ ΦΟΡΤΗΓΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΝ ΚΑΙ ΕΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΔΥΟ ΠΟΔΗΛΑΤΑΣ
ΑΠΕΚΟΠΗ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ
Φορτηγόν αυτοκίνητον οδηγούμενον υπό του Θαρρενού Π. βαίνον επί της οδού Ρόδου-Λίνδου ανετράπη με αποτέλεσμα να επιπέση επί του αντιθέτως βαίνοντος ποδηλάτου του οποίου επέβαιναν οι Κοντός Σ. ετών 17 και Δοντάς Ιωάν. ετών 19. Αποτέλεσμα τούτου ήτο να τραυματισθή ο οδηγός του ποδηλάτου Κοντός και ο συνεπιβαίνων σοβαρώς. Οι τραυματισθέντες μετεφέρθησαν εις το Νοσοκομείον όπου νοσηλεύονται. Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη.
Ο Κοντός ετραυματίσθη εις την χείρα, η οποία κατόπιν εγχειρήσεως, του απεκόπη εξετάζεται δε η δυνατότης αποστολής αυτού εις Αθήνας.


Η ΑΝΕΓΕΡΣΙΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ
Υπό του Νομάρχου κ. Ιωάννου εδόθη εντολή εις τον μηχανικόν της ΤΥΔΚ κ. Κούκουραν όπως εντός εβδομάδος μεταβή ες Σύμην διά να εποπτεύση εις την προώθησιν του έργου ανεγέρσεως του ξενοδοχείου της νήσου το οποίον προχωρεί με βραδύτερον ρυθμόν.
Επίσης ο κ. Νομάρχης έδωσεν εντολήν διά την έκδοσιν εντάλματος 30.000 δρχ. επ’ ονόματι του εργολάβου κ. Τσιμέττα προς προώθησιν του έργου.

Οι Ρόδιοι είδαν χθες την παρέλασιν του Καΐρου
Χθες πολλοί Ρόδιοι παρηκολούθησαν από τας συσκευάς τηλεοράσεως των καταστημάτων Αλ. Σουλούνια και Εμ. Παπαεμμανουήλ την μεγάλην παρέλασιν η οποία έλαβε χώραν εις Κάιρον επ’ ευκαιρία της δεκάτης επετείου της επαναστάσεως και κατά την οποίαν οι θεαταί είδαν τους επιδειχθέντας πυραύλους ρωσικής και αιγυπτιακής κατασκευής.
Ως γνωστόν τας εν λόγω συσκευάς ετοποθέτησεν ο συμπατριώτης μας κ. Π. Κόκκινος.

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗΣ
ΑΘΗΝΑΙ 23,
Τον προσεχή Σεπτέμβριον θα λάβουν χώραν τα εγκαίνια του εργοστασίου της χημικής βιομηχανίας «Νταού Ελλένικ» εις το Λαύριον, του οποίου η παραγωγή κατά την πρώτην φάσιν της λειτουργίας του, θα υπερβαίνη το σύνολον της καταναλισκομένης εις την χώραν μας, πολυστερίνης. Η ανέγερσις του εργοστασίου της «Νταού Ελλένικ» ήρχισεν τον Μάιον 1961 τα δε δαπανησθέντα ποσά κατασκευής του υπερβαίνουν τα 30.000.000 δρχ.

Το εργοστάσιον του Λαυρίου, το οποίον θα είναι ενα εκ των τελειοτέρων εις εξοπλισμόν χημικών εργοστασίων του κόσμου, ανήκει εις τον παγκόσμιον οργανισμόν της Αμερικανικής Εταιρείας η οποία έχει ιδρύσει χημικάς βιομηχανίας εις πολλάς χώρας του κόσμου.
Σημειωτέον ότι δια της παραγωγής πολυστερίνης εις την χώραν μας, θα επέλθη σημαντική οικονομία συναλλάγματος.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...