Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 43χρονος για τα δενδρύλλια κάνναβης

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 43χρονος για τα δενδρύλλια κάνναβης

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 43χρονος για τα δενδρύλλια κάνναβης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 594 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 43χρονος που συνελήφθη να καλλιεργεί 38 δενδρύλλια κάνναβης στην αυλή του σπιτιού του.

Ο συλληφθείς από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού και του Αστυνομικού Σταθμού Σαλάκου , κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε βαθμό κακουργήματος και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Έτσι χθες το πρωί, συνοδευόμενος από τη συνήγορο του κ. Μαρία Κρικοπούλου, ο 43χρονος πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε μεταξύ άλλων πως κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών αρκετές δεκαετίες και συγκεκριμένα ξεκίνησε όταν ακόμη ήταν ανήλικος.

Μάλιστα, επειδή ήταν χρήστης και ηρωίνης και δεν μπορούσε να απεξαρτηθεί με δικές του δυνάμεις, παρακολούθησε πρόγραμμα απεξάρτησης σε ΟΚΑΝΑ για έξι χρόνια, από το 2014 έως και το 2020.

Ωστόσο – όπως είπε- εξακολουθεί να κάνει χρήση κάνναβης, καθώς αυτό τον βοηθάει και σωματικά σε πόνους, κίνηση και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας της μακροχρόνιας χρήσης της ηρωίνης.

Ο 43χρονος τόνισε επίσης ότι τα δενδρύλλια τα φύτεψε στην αυλή του σπιτιού του για δική του αποκλειστική χρήση.

Αφενός δεν ήθελε να ψάχνει στη Ρόδο για να βρει την ποσότητα που χρειαζόταν, και αφετέρου τα χρήματα που θα έπρεπε να καταβάλλει για την αγορά της δεν τα διαθέτει αφού λόγω της χρόνιας εξάρτησής του αδυνατεί να εργαστεί και έτσι απασχολείται σε γεωργικές εργασίες μαζί με τους γονείς του.

Ο κατηγορούμενος ξεκαθάρισε εξάλλου αναφορικά με τα δενδρύλλια πως μπορεί να είναι 38 στον αριθμό όμως τα περισσότερα από αυτά είναι «αρσενικά» που σημαίνει ότι δεν αποδίδουν «καρπό» και αυτό είναι κάτι που διαφαίνεται μόνο εφόσον το φυτό αναπτυχθεί αρκετά και πάνω από ένα μέτρο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της αρμόδιας εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου, ο 43χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού σε συνεργασία με τους συναδέλφους του στον Αστυνομικό Σταθμό Σαλάκου.

Συγκεκριμένα, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή aτους οι αστυνομικοί, στις 8 Αυγούστου 2022 το πρωί έκαναν «έφοδο» στο σπίτι του 43χρονου και από την έρευνα που έγινε, διαπίστωσαν ότι στην αυλή του σπιτιού είχε αναπτύξει καλλιέργεια κάνναβης σε αύλειο χώρο αποτελούμενη από 38 δενδρύλλια ύψους έως 2,2 μέτρα.

Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του 43χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους