Διαμαρτύρονται οι επιχειρήσεις για καθυστέρηση στο Μεταφορικό Ισοδύναμο

Διαμαρτύρονται οι επιχειρήσεις για καθυστέρηση στο Μεταφορικό Ισοδύναμο

Διαμαρτύρονται οι επιχειρήσεις για καθυστέρηση στο Μεταφορικό Ισοδύναμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 575 ΦΟΡΕΣ

Έντονη διαμαρτυρία των νησιωτικών Επιμελητηρίων

Ισχυρή διαμαρτυρία, για τις καθυστερήσεις πληρωμών επιχειρήσεων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, εκφράζει ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ).

Η επιστολή διαμαρτυρίας στάλθηκε στους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας καθώς και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Ειδικότερα, αναφέρονται σ’ αυτήν τα εξής:
«Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί, ο επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), ως φορέας έκφρασης της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, σας μεταφέρει τον προβληματισμό και τις έντονες διαμαρτυρίες των νησιωτικών επιχειρήσεων για την υπερβολική καθυστέρηση στην εκταμίευση των επιχορηγήσεων για το μέτρο του

Μεταφορικού Ισοδύναμου στις επιχειρήσεις των νησιών.
Ήδη διανύουμε το 2ο εξάμηνο του 2022 και μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί χρήματα στις δικαιούχες επιχειρήσεις για τις αιτήσεις της Β’ φάσης του 2021, δηλαδή για το χρονικό διάστημα 01/07-31/12/2021. Επίσης, ανάλογη καθυστέρηση παρατηρείται και στην πληρωμή των δικαιούχων για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Επειδή το Μεταφορικό Ισοδύναμο αποτελεί βασικό μέτρο στήριξης των νησιωτικών οικονομικών αλλά και των επιχειρήσεων, οι οποίες την περίοδο αυτή αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα από την αύξηση του μεταφορικού κόστους, λόγω των ανατιμήσεων στα καύσιμα, γι’ αυτό σας ζητάμε να καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε άμεσα να καταβληθούν όλα τα χρήματα που δικαιούνται οι επιχειρήσεις για το 2ο εξάμηνο του 2021. Επίσης, άμεσα πρέπει να ανοίξει η πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου για την υποβολή των αιτήσεων του 1ου εξαμήνου 2022.

Βέβαιοι για τις ενέργειές σας που θα οδηγήσουν στην αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου