Το πρωί καθαρίζονται και το βράδυ ξαναγεμίζουν οι σκουπιδότοποι στη δημοτική ενότητα Πεταλούδων

Το πρωί καθαρίζονται και το βράδυ ξαναγεμίζουν οι σκουπιδότοποι στη δημοτική ενότητα Πεταλούδων

Το πρωί καθαρίζονται και το βράδυ ξαναγεμίζουν οι σκουπιδότοποι στη δημοτική ενότητα Πεταλούδων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 503 ΦΟΡΕΣ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο των χωματερών στα χωριά της δημοτικής ενότητας Πεταλούδων. Ασυνείδητοι πολίτες απορρίπτουν καθημερινά μεγάλες ποσότητες αντικειμένων σε κοινόχρηστες εκτάσεις με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σκουπιδότοποι και εστίες μόλυνσης.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο αντιδήμαρχος Πεταλούδων κ. Θανάσης Στάμος, εκφράζει την αγανάκτησή του και δηλώνει πως «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο... Ορισμένοι πολίτες δεν απευθύνονται στην κοινότητα ή τις υπηρεσίες του δήμου για την παραλαβή των άχρηστων αντικειμένων και επιλέγουν να τα πετάξουν σε δημόσιους χώρους» αναφέρει ο κ. Στάμος.

Το φαινόμενο παρατηρείται κυρίως στην περιοχή του ποταμού της Κρεμαστής, στην είσοδο του Παραδεισίου και της Δαματριάς αλλά και στα Μαριτσά όμως παρά τις συχνές παρεμβάσεις των συνεργείων, η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος, συνεργεία του δήμου αλλά και ιδιώτες που προσφέρουν τα μηχανήματά τους βρίσκονται καθημερινά στα σημεία και καθαρίζουν τις χωματερές οι οποίες όμως γεμίζουν ξανά.

Ο κ. Στάμος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να καλούν τις αρμόδιες αρχές και να απευθύνονται στους προέδρους της κοινότητάς τους ώστε να συλλέγονται τα σκουπίδια και να μην καταγράφονται τέτοια φαινόμενα, ενώ τονίζει πως όσοι είναι μάρτυρες σε τέτοια περιστατικά, θα πρέπει να τα αναφέρουν προκειμένου να επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα που ορίζει ο νόμος.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»