Προσωρινά κρατούμενος 33χρονος που εισέβαλε σε σπίτι ηλικιωμένης στην Ιαλυσό

Προσωρινά κρατούμενος 33χρονος που εισέβαλε σε σπίτι ηλικιωμένης στην Ιαλυσό

Προσωρινά κρατούμενος 33χρονος που εισέβαλε σε σπίτι ηλικιωμένης στην Ιαλυσό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 730 ΦΟΡΕΣ

Στη φυλακή οδηγείται τελικά, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο 33χρονος που με περίσσιο θράσος, εισέβαλε την προηγούμενη εβδομάδα, μέσα σε σπίτι ηλικιωμένης στην περιοχή της Ιαλυσού έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και αφού τη χτύπησε, άρπαξε με τη βία από το λαιμό της ένα χρυσό κόσμημα που φορούσε!

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, αστυνομικοί του οποίου κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν το δράστη, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία και στις 19 Σεπτεμβρίου 2022 το μεσημέρι, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Νικήτα Μπόλκα, όπου και απολογήθηκε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου ζήτησε την προσωρινή κράτηση του 33χρονου και ο ανακριτής να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η διαφωνία αυτή των δικαστικών λειτουργών «λύθηκε» από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου το οποίο και με βούλευμά του αποφάσισε ο 33χρονος να κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Καθώς ο 33χρονος, λόγω της διαφωνίας, μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος, εκδόθηκε ένταλμα από τον ανακριτή Ρόδου με το οποίο αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού, τον εντόπισαν προχθές και τον συνέλαβαν προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 33χρονος την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 περίπου στις 8 το βράδυ, μετέβη στο σπίτι της 72χρονης και χτύπησε την πόρτα της. Ο ίδιος έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του, μόλις η γυναίκα άνοιξε την πόρτα, την έριξε κάτω και με τη βία της αφαίρεσε από το λαιμό της, τη χρυσή καδένα που φορούσε. Ο δράστης στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, ενώ το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού αστυνομικοί του οποίου προχθές το μεσημέρι κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 33χρονο.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, προσήχθη ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου όπου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία και παραπέμφθηκε στην ανάκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του πως ουδέποτε ήθελε να διαπράξει τη ληστεία και πως ποτέ πριν δεν είχε κατηγορηθεί για κάτι άλλο. Όμως η χρήση ναρκωτικών ουσιών στην οποία είχε προβεί τον έκανε να μην έχει αντίληψη των πράξεων του. Ο 33χρονος δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη αυτή.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους