Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Σύριος για «διευκόλυνση»

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος  και Σύριος για «διευκόλυνση»

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Σύριος για «διευκόλυνση»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 281 ΦΟΡΕΣ

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 53χρονος Τούρκος και 41χρονος Σύριος που κατηγορούνταν για τη διευκόλυνση τριών αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, οι οποίοι θέλησαν να ταξιδέψουν από το Καστελλόριζο στον Πειραιά.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Γιώργου Λαμπαδάκη, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων πως οι κατηγορούμενοι ουδέποτε έκοψαν εισιτήρια για το ταξίδι των αλλοδαπών, και φυσικά δεν υπάρχουν στη σχηματισθείσα δικογραφία, απάλλαξε τους δύο άνδρες από την κατηγορία της απόπειρας προώθησης στο εσωτερικό της χώρας πολιτών τρίτων χωρών κατά συρροή και κατά συναυτουργία, κρίνοντάς τους αθώους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν οι τρεις αλλοδαποί συριακής καταγωγής και ηλικίας (τότε) 43, 24 και 9 ετών αντίστοιχα, εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας απογευματινές ώρες στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 και εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Μεγίστης στις 18 του μήνα στις 10.30 το πρωί, την ώρα που επιχειρούσαν να ταξιδέψουν με το πλοίο της γραμμής στον Πειραιά.

Σε έλεγχο που τους έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους τα εισιτήρια που θα χρησιμοποιούσαν για να ταξιδέψουν και τα οποία φέρονται να τους τα προμήθευσαν ο 53χρονος Τούρκος και ο 41χρονος Σύριος.

Οι δύο τελευταίοι συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους προσήχθησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τους και τους παρέπεμψε στην ανάκριση.

Οι δύο αλλοδαποί συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Γιώργο Λαμπαδάκη, προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο είχαν αρνηθεί εξ αρχής, τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα είχαν αφεθεί ελεύθεροι, ο 53χρονος Τούρκος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, και ο 41χρονος Σύριος με την καταβολή εγγυοδοσίας ποσού 2.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες