Προφυλακίστηκαν δύο αλλοδαποί για διακίνηση μεταναστών στο νησί μας

Προφυλακίστηκαν δύο αλλοδαποί για διακίνηση μεταναστών στο νησί μας

Προφυλακίστηκαν δύο αλλοδαποί για διακίνηση μεταναστών στο νησί μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 423 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενοι κριθήκαν χθες το μεσημέρι, μετά τις απολογίες τους, ο 46χρονος από το Μπαγκλαντές και ο 29χρονος από τη Γεωργία που κατηγορούνταν για τη διευκόλυνση παράνομης εισόδου, μεταφοράς και παράνομης διαμονής παράτυπων μεταναστών στο νησί μας.

Η σύλληψη των δύο ανδρών έγινε από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, στο πλαίσιο εξιχνίασης άλλης μιας υπόθεσης διακίνησης παράνομων μεταναστών και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Χθες το πρωί, οι δύο άνδρες, διαδοχικά συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Γιώργο Λαμπαδάκη και Πόπη Οικονόμου, προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως και προανακριτικά, οι δυο αλλοδαποί αποδέχθηκαν τις πράξεις που τους καταλογίζονται. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, και οι δύο άνδρες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επίσημα από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, οι συλλήψεις έγιναν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Π.Ο.ΔΙ.Ν. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Ειδικότερα, οι Λιμενικοί, στο πλαίσιο περιπολίας, εντόπισαν στην παραλιακή οδό Ρόδου – Καμείρου, 46χρονο αλλοδαπό ως οδηγό Ι.Χ.Ε. οχήματος, να κινείται ύποπτα επιβιβάζοντας στο εν λόγω όχημα τέσσερις αλλοδαπούς και αναπτύσσοντας ταχύτητα με κατεύθυνση την πόλη της Ρόδου.

Στη συνέχεια, το ανωτέρω όχημα τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση και ακινητοποιήθηκε στην κεντρική οδό Ρόδου - Καμείρου.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε επιπροσθέτως, εντός της πόλης της Ρόδου, έτερο Ι.Χ.Ε. όχημα με τέσσερις αλλοδαπούς και οδηγό έναν 29χρονο αλλοδαπό, το οποίο ακινητοποιήθηκε ομοίως.

Επιπλέον, σε νομότυπη έρευνα, η οποία διενεργήθηκε στην οικεία του ανωτέρω 46χρονου οδηγού, βρέθηκε να διαμένει παράτυπα ένας 35χρονος αλλοδαπός, στερούμενος νομιμοποιητικών εγγράφων.

Οι ανωτέρω εννέα αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ οι δυο οδηγοί των Ι.Χ.Ε. οχημάτων, συνελήφθησαν για διευκόλυνση παράνομης εισόδου και διευκόλυνση διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών.

Τα ανωτέρω οχήματα κατασχέθηκαν, ως μέσα μεταφοράς παράτυπα εισερχόμενων προσώπων.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους