ΦΛΑΣ στο παρελθόν- 1962: Θα καταβληθή προσπάθεια όπως δήμοι και κοινότητες αποκτήσουν οικήματα

ΦΛΑΣ στο παρελθόν- 1962: Θα καταβληθή προσπάθεια όπως δήμοι και κοινότητες αποκτήσουν οικήματα

ΦΛΑΣ στο παρελθόν- 1962: Θα καταβληθή προσπάθεια όπως δήμοι και κοινότητες αποκτήσουν οικήματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 353 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω

Σάββατον 6 Οκτωβρίου 1962
Αριθ. Φύλλου 3444

ΗΡΧΙΣΕΝ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ
ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΦΕΔΡΟΥ
ΑΥΡΙΟΝ ΘΑ ΤΕΛΕΣΘΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ

Με γενικόν σημαιοστολισμόν των δημοσίων, δημοτικών, κοινοτικών και στρατιωτικών καταστημάτων ήρχισαν από χθες αι εορταστικαί εκδηλώσεις επί τη 50η επετείω των Βαλκανικών πολέμων και επί τη Ημέρα του Εφέδρου Πολεμιστού.
Συμφώνως προς το πρόγραμμα χθες εγένοντο ομιλίαι επί θεμάτων σχετικών εις συγκεντρώσεις μαθητών, εις τους οργανισμούς ιδιωτικού δικαίου και εις τα εργατικά σωματεία. Αύριον την 10:30 πρωινήν θα τελεσθή επίσημος Δοξολογία εις τον Ιερόν ναόν του Ευαγγελισμού, εις την οποίαν θα παραστούν ο Νομάρχης κ. Ιωάννου και άπασαι αι τοπικαί αρχαί, ο σοφολογιώτατος Μουφτής, οι πρόξενοι, ο κυβερνήτης του «Κούριερ», τα προεδρεία των αναπήρων, των εφέδρων αξιωματικών και πολεμιστών και διαφόρων οργνώσεων, καθώς και ο λαός. Κατά την διάρκειαν της Δοξολογίας θα εκφωνηθή πανηγυρικός λόγος, υπό εκπροσώπου των Εφέδρων, θα επακολουθήση δέ κατάθεσις στεφάνων εις τον Βωμόν Πατρίδος υπό των Εφέδρων του Νομάρχου του Δημάρχου και του Ανωτέρου Διοικητού.


Εις το πλαίσιον των εορταστικών εκδηλώσεων επί τη 50η επετείω των Βαλκανικών πολέμων, ωμίλησεν χθες την 1ην μ.μ. εις το «Εθνικόν Θέατρον» ο Νομάρχης κ. Α. Ιωάννου εις συγκέντρωσιν εις την οποίαν παρέστησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, το δικαστικόν σώμα, οι αξιωματικοί της Χωροφυλακής, άπασαι αι στρατιωτικαί αρχαί, οι εκπαιδευτικοί και μαθηταί των ανωτέρων τάξεων των σχολείων μέσης εκπαιδεύσεως. Ο κ. Ιωάννου αφού ετόνισεν ότι αποτελεί παράδοσιν των πεπολιτισμένων λαών, ιδίως δέ εκείνων που έχουν μεγάλην ιστορίαν και πολιτισμόν, να ενθυμούνται, και να αξιολογούν τα ιστορικά γεγονότα, εξήρε την πολιτιστικήν, ιστορικήν και οικονομικήν σημασίαν της εθνικής ολοκληρώσεως της Ελλάδος μετά τους Βαλκανικούς πολέμους.

ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΙ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΙΚΗΜΑΤΑ

Υπό του υπουργείου Εσωτερικών εκοινοποιήθη εγκύκλιος εις τους νομάρχας εις την οποίαν ζητά να πληροφορηθή ποίοι δήμοι και κοινότητες της περιφερειάς των διαθέτουν ιδιόκτητον δημοτικόν κατάστημα, είτε μισθωμένον ή στερούνται παντελώς κοινοτικού καταστήματος. Ο υπουργός Εσωτερικών συνιστά εις τους νομάρχας όπως καταβάλουν προσπαθείας ώστε άπαντες οι δήμοι και κοινότητες αποκτήσουν το ταχύτερον ιδιόκτητον κατάστημα προς στέγασιν των υπηρεσιών των διότι τούτο αποτελεί βασικήν προϋπόθεσιν της καλής λειτουργίας των και ευπρεπούς εμφανίσεώς των. Επίσης συνιστά όπως αι κοινότητες που στερούνται κοινοτικού καταστήματος ενοικιάσουν κατάλληλον οίκημα μέχρις ότου αποκτήσουν ιδιόκτητον τοιούτον.

Τα έργα υδρεύσεως εις Λάρδον
Επερατώθη το έργον αρδεύσεως της κοινότητος Λάρδου εις την περιοχήν «Νένετος» εις την οποίαν κατεσκευάσθησαν 2.800 μέτρων υδραυλάκων, διά των οποίων θα επιτευχθή η άρδευσις 15.000 περίπου στρεμμάτων της ως άνω περιοχής.
Εν τω μεταξύ ενεκρίθη πίστωσις 50.000 δρχ. διά την μεταφοράν του ύδατος εκ της υδρομαστευτικής στοάς Αγίου Γεωργίου εις την περιοχήν «Νένετος». Το έργον εξετελέσθη υπό την επίβλεψιν του μηχανικού της ΓΥΔΚ κ. Κωστ. Κούκουρα.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!