Στόχος να λειτουργεί όλο τον χρόνο η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Στόχος να λειτουργεί όλο τον χρόνο η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Στόχος να λειτουργεί όλο τον χρόνο η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 451 ΦΟΡΕΣ

Στόχος η λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ όλο τον χρόνο, δηλώνει ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου, κ. Στράτος Καρίκης, μετά την υπογραφή, προχθές στην Αθήνα, του Μνημονίου Συναντίληψης από τον δήμαρχο Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη και τον υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη, παρουσία του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνου Κόνσολα.

Ο αντιδήμαρχος φυσικά χαρακτήρισε θετική αυτή την εξέλιξη και είπε ότι με το Μνημόνιο ουσιαστικά δίνεται λύση στα ζητήματα που έθεσαν τα ίδια τα υπουργεία, οι νομικές υπηρεσίες των υπουργείων και «φθάσαμε στο σημείο που πιστεύουμε ότι έχει δημιουργηθεί το νομικό πλαίσιο, με φορέα τον δήμο Ρόδου, να μπορέσει η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ πλέον να έχει μία υπόσταση που θα δίνει δικαίωμα εργασίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα-ελπίζουμε να είναι και σε δωδεκάμηνη βάση, γιατί θεωρούμε ότι η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ προσφέρει και μπορεί να προσφέρει και σε δωδεκάμηνη βάση».

Θύμισε, στη συνέχεια, ότι από πλευράς τους έχουν πει και έχει δηλώσει ο ίδιος ο δήμαρχος, ότι τα χρήματα θα τα διαθέσουν γι’ αυτό το σκοπό, συνεπώς και εκεί μια πορεία ενεργειών ολοκληρώνεται με επιτυχία, το τελευταίο διάστημα, και τους έδωσε τη βάση το υπουργείο ώστε να μπορέσουν να δουν μέσα από τις διατάξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του δημόσιου λογιστικού που διέπει τους δήμους, πώς μπορούν να προχωρήσουν σε μία πιο μόνιμη λειτουργία της ΕΤΑΙΟΠΡΟΦΥΚΑ.

«Άρα, λοιπόν, είμαστε πολύ χαρούμενοι και γι’ αυτό», είπε ο κ. Καρίκης και ανέφερε ότι μόλις έρθει το Μνημόνιο, από την πλευρά τους θα δουν τις σχετικές διατάξεις και με τις υπηρεσίες τους, τη διαδικασία που θα ακολουθήσουν, με στόχο οι συμβάσεις να είναι πολύ μεγαλύτερες.

Αναλόγως με το τι θα τους πει η νομική υπηρεσία του δήμου και για τη διάρκειά τους ή επανάληψή τους, «ώστε και χειμώνα και καλοκαίρι να τους έχουμε τους ανθρώπους κοντά μας και να βοηθήσουν σε πάρα πολλές δράσεις που χρειαζόμαστε», είπε ακόμη και επανέλαβε:

«Η Ρόδος είναι ένα πολύ μεγάλο νησί, έχει τέτοιες δράσεις, έχει τέτοιες ανάγκες και η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ έπαιζε πάντα ένα σοβαρό υποστηρικτικό ρόλο. Συνεπώς τους θέλουμε, και το γεγονός ότι ο ίδιος ο δήμαρχος ήταν παρών και υπέγραψε το Μνημόνιο δείχνει ότι ήταν πραγματικό το ενδιαφέρον του δήμου να τακτοποιηθεί το θέμα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και ελπίζω τα επόμενα βήματα να είναι πια προς λύση οριστική που θα φανεί μέσα από τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε όπως θα καθοριστούν».

Σημείωσε, ακόμη, ότι η χρηματοδότησή της θα είναι από τον δήμο που έχει δεσμευτεί ότι θα δώσει τα χρήματα για τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Μάλιστα, θέλησε να πει ότι εδώ και χρόνια δεν δίνονται στον δήμο της Ρόδου οι εποχιακοί που είχε παλαιότερα, κάθε χρόνο, και μάλιστα σε μία τουριστική περίοδο που ξεπέρασε κάθε ρεκόρ. Έτσι, δράσεις που μπορούν να στηριχθούν από την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ τις χρειάζεται ο δήμος, και επίσης τα χρήματα για τους εποχιακούς, παρά τη δυσκολία των πόρων, κάλλιστα μπορεί ο δήμος να τα διαθέσει για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Αν στην πορεία μπορεί και η περιφέρεια να προσφέρει με χρήματα και η ΠΕΔ -που σ’ αυτή τη φάση δεν το εξέτασαν γι’ αυτό και δεν ήταν συνυπογράφοντες στο Μνημόνιο- θα το εξετάσουν. «Σε αυτή τη φάση, είμαστε έτοιμοι ως δήμος Ρόδου να λειτουργήσουμε την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ μόνοι μας», κατέληξε ο κ. Καρίκης.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»