MTC Group: Στοιχεία και σχόλια για την αεροπορική κίνηση του Αυγούστου στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες

MTC Group: Στοιχεία και σχόλια για την αεροπορική κίνηση του Αυγούστου στα Δωδεκάνησα  και τις Κυκλάδες

MTC Group: Στοιχεία και σχόλια για την αεροπορική κίνηση του Αυγούστου στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 242 ΦΟΡΕΣ

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την κίνηση του Αυγούστου σε διάφορα περιφερειακά αεροδρόμια δίνουν ένα ακόμα στίγμα της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς και μάλιστα στο απόγειό της.

Σύμφωνα με αυτά, στα Δωδεκάνησα παρατηρείται ότι η Ρόδος απέχει μακράν των υπολοίπων προορισμών με 40.723 επιβάτες εσωτερικού, 338.042 από τακτικές πτήσεις εξωτερικού και 170.291 επιβάτες από έκτακτες πτήσεις εξωτερικού.

Στον αντίποδα, η Κως κατέγραψε 16.160 από το εσωτερικό και 256.286 από εξωτερικό, ενώ η Κάρπαθος, παρότι απέχει από τους δύο πρώτους, παρουσιάζει μια ικανοποιητική εικόνα με συνολικά 28.451επιβάτες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν η Αστυπάλαια (2.359), η Λέρος (1.587) η Κάλυμνος (1.008), το Καστελλόριζο (727) και η Κάσος (210), όλα από πτήσεις εσωτερικού.

Σε ό,τι αφορά τις Κυκλάδες, οι αεροπορικές αφίξεις του Αυγούστου παρουσίασαν την ακόλουθη εικόνα: Η Σαντορίνη είχε συνολικά από Ελλάδα και εξωτερικό 251.674 αφίξεις επιβατών και επί πλέον 148 με ιδιωτικά αεροσκάφη και η Μύκονος 188.589 αφίξεις επιβατών και επί πλέον 721 από ιδιωτικές πτήσεις.

Την τρίτη θέση κρατάει σταθερά η Πάρος με συνολικές αφίξεις 27.200 από Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ ακολουθεί η Νάξος με 10.864 με αφίξεις εσωτερικού και καμία από εξωτερικό. Στη συνέχεια της λίστας εντοπίζουμε τη Μήλο με 8.739 επιβάτες εσωτερικού και τη Σύρο με 925 επιβάτες, επίσης από εσωτερικό.

Η εικόνα του Αυγούστου που αποτελεί το μήνα με τη μεγαλύτερη, συνήθως, τουριστική κίνηση, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σε ό,τι αφορά τα Δωδεκάνησα, τα «σκήπτρα» της πρώτης τριάδας κρατούν η Ρόδος, η Κως και αρκετά πιο κάτω η Κάρπαθος, ενώ σε πολύ χαμηλά (έως αμελητέα) επίπεδα βρίσκονται η Αστυπάλαια, παρά τη σημαντική συμβολή της κυβέρνησης μέσω του ΕΟΤ στην προβολή της και ακόμα χαμηλότερα τα υπόλοιπα νησιά.

Η αντίστοιχη κατάταξη στις Κυκλάδες φέρνει πρώτη τη Σαντορίνη με δεύτερη τη Μύκονο και τρίτη την Πάρο που, όπως και στην ακτοπλοϊκή κίνηση, δείχνει να «ξεφεύγει» από την όμορη Νάξο που περίπου βρίσκεται, όπως και στα ακτοπλοϊκά, στο επίπεδο της Μήλου, με την τελευταία να μπαίνει πλέον δυναμικά στις ταξιδιωτικές καταγραφές των τελευταίων ετών.

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών 14,3%

O Όμιλος Mitsis προσθέτει νέο προορισμό στο χαρτοφυλάκιό του με την εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα

Αύξηση 5% σημειώθηκε τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ

Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων