Κάθειρξη 30 ετών σε Παλαιστίνιο για τη διευκόλυνση αλλοδαπών

Κάθειρξη 30 ετών σε Παλαιστίνιο για τη διευκόλυνση αλλοδαπών

Κάθειρξη 30 ετών σε Παλαιστίνιο για τη διευκόλυνση αλλοδαπών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 286 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή κάθειρξης 30 ετών (από τα οποία θα εκτίσει τα 20 έτη) και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 90.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 33χρονο από την Παλαιστίνη που κατηγορείται ότι διευκόλυνε πέντε αλλοδαπούς που ήρθαν από τα τουρκικά παράλια στην Κω, μεταφέροντάς τους σε κατάλυμα.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται και άλλοι δύο αλλοδαποί, ένας 38χρονος από το Λίβανο και ένας 27χρονος από την Παλαιστίνη για τους οποίους έχει ανασταλεί η ποινική διαδικασία με διάταξη του εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου.

Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμφθηκε σε δίκη ο 33χρονος Παλαιστίνιος ήταν τα εξής:

• Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

• Διευκόλυνση παράνομης εισόδου και εξόδου πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος, από κοινού, εκ κερδοσκοπίας και κατά συρροή τελεσθείσα

• Συνέργεια σε διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας εκ κερδοσκοπίας και κατά συρροή.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης, κ. Γιάννη Καραμιχάλη, μετέτρεψε την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης σε συμμορία και επέβαλε για την πράξη αυτή ποινή φυλάκισης 3 ετών στον κατηγορούμενο, αλλά και κάθειρξη 10 έτη και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο για τη διευκόλυνση και κάθειρξη 6 ετών για κάθε μεταφερόμενο για το αδίκημα της συνέργειας στη διευκόλυνση.

Δηλαδή στον 33χρονο κατά συγχώνευση επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 30 ετών από τα οποία θα εκτίσει (βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας ) τα 20 έτη και συνολική χρηματική ποινή 90.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι τρεις άνδρες φέρονται να είχαν συγκεκριμένους ρόλους στην υπόθεση.

Ο 33χρονος από την Παλαιστίνη στις 16 Αυγούστου 2021 μετέφερε πέντε αλλοδαπούς από την παραθαλάσσια περιοχή «Μαρμάρι» της Κω σε άλλη περιοχή του νησιού και σε ξενοδοχείο όπου οι αλλοδαποί θα διέμεναν στο δωμάτιο που είχε μισθώσει ο 27χρονος Παλαιστίνιος συγκατηγορούμενός του.

Ο 33χρονος κατηγορείται επίσης ότι στις 18 Αυγούστου 2021 παρέδωσε σε τρεις από τους αλλοδαπούς αυτούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και στους άλλους δύο ακτοπλοϊκά εισιτήρια για να μεταβούν στην Αθήνα και από εκεί στην Ευρώπη.

Την όλη «δουλειά» για την παραλαβή των πέντε αλλοδαπών από τον 33χρονο Παλαιστίνιο, φέρεται να είχε κανονίσει ο 38χρονος από το Λίβανο, ο οποίος επίσης ήταν αυτός που είχε εξασφαλίσει και πλαστές ισπανικές ταυτότητες για δύο από τους αλλοδαπούς που επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Αθήνα και από εκεί στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους