Eλεύθεροι με όρους αφέθηκαν δύο κατηγορούμενοι για 8 κλοπές

Eλεύθεροι με όρους αφέθηκαν δύο κατηγορούμενοι για 8 κλοπές

Eλεύθεροι με όρους αφέθηκαν δύο κατηγορούμενοι για 8 κλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 548 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους ο 31χρονος Έλληνας και ο 30χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που κατηγορούνται για τις κλοπές σε σπίτια της περιοχής μας από όπου αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα που έβρισκαν.

Σε βάρος των δύο ανδρών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες, συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους κ. Κώστα Αβδελλή, προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος αλλοδαπός αρνήθηκε ότι έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση, ενώ ο 31χρονος Έλληνας αποδέχτηκε μερικώς τις πράξεις του λέγοντας πως διέπραξε κάποιες κλοπές, υπό την επήρεια ουσιών στην περιοχή της Ανάληψης, όχι όμως όλες όσες του καταλογίζονται.

Ο ίδιος είπε πως είναι εξαρτημένος χρήστης και μάλιστα παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης, ενώ για τα ναρκωτικά χάπια που βρέθηκαν στην κατοχή του, είπε ότι τα έχει προμηθευτεί νόμιμα και προσκόμισε τις σχετικές ιατρικές συνταγές.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, και οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Όπως είναι γνωστό, οι δύο άνδρες κατηγορούνται για συνολικά οχτώ περιπτώσεις κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) που φέρονται να διέπραξαν το χρονικό διάστημα από τις 23 Σεπτεμβρίου έως και τις 15 Οκτωβρίου οπότε και έγινε η σύλληψήη τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Μάλιστα στην κατοχή τους βρέθηκαν εκτός από ορισμένα κλοπιμαία και ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή αλλά και ένας σουγιάς! Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης καταγγελίας για απόπειρα κλοπής, εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς ο 31χρονος ημεδαπός δράστης και έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι, το χρονικό διάστημα από 23 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2022 μαζί με τον 30χρονο αλλοδαπό συνεργό του διέπραξαν με την ίδια μεθοδολογία οκτώ κλοπές, (-5- τετελεσμένες και -3- απόπειρες) εισερχόμενοι από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες-παράθυρα σε ισάριθμες κατοικίες, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή και αντικείμενα.

Στην κατοχή του 31χρονου Έλληνα βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

• 98 φαρμακευτικά-ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή,
• 50 ευρώ
• Σουγιάς με λάμα 7 εκατοστά
• 2 κινητά τηλέφωνα
• Προϊόντα κλοπών, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Ακολούθησε και η σύλληψη του 30χρονου Αλβανού και ο σχηματισμός ποινικής δικογραφίας και για τους δύο εμπλεκόμενους για διάπραξη κλοπών, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και όπλου, με την οποία παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες