Δωρεάν θήκες για τα "προβληματικά" iPhone 4

Δωρεάν θήκες για τα "προβληματικά" iPhone 4

Δωρεάν θήκες για τα "προβληματικά" iPhone 4

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 346 ΦΟΡΕΣ

Η Apple ολοκλήρωσε το βράδυ της Παρασκευής την έκτακτη συνέντευξη Τύπου της, όπου ο Steve Jobs δήλωσε πως η εταιρία του Cupertino δεν είναι τέλεια και πως προσφέρει μία θήκη σε όσους έχουν αγοράσει ήδη το iPhone 4.

Η Apple ολοκλήρωσε το βράδυ της Παρασκευής την έκτακτη συνέντευξη Τύπου της, όπου ο Steve Jobs δήλωσε πως η εταιρία του Cupertino δεν είναι τέλεια και πως προσφέρει μία θήκη σε όσους έχουν αγοράσει ήδη το iPhone 4. H παρουσίαση ξεκίνησε με ένα αστείο video που έχει ετοιμάσει ένας χρήστης σχετικά με το θέμα της προβληματικής λήψης, με τον Steve Jobs να ανεβαίνει στη σκηνή και να ξεκινάει την ομιλία του με τη φράση "το ξέρετε πως δεν είμαστε τέλειοι. Το ξέρουμε πως το ξέρετε. Ούτε όμως οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας είναι τέλειες. Στόχος μας είναι να κρατάμε τους πελάτες μας ικανοποιημένους και αυτό θα κάνουμε και τώρα".

Αμέσως μετά από αυτή τη φράση έγινε αναφορά στις πωλήσεις της συσκευής, οι οποίες έφτασαν αισίως τα 3 εκατομμύρια κομμάτια σε μόλις 3 εβδομάδες, ενώ έγινε αναφορά και στο γεγονός πως κατέχει από το υψηλότερο ποσοστό ικανοποίησης πελατών ανάμεσα σε όλα τα smartphones. Το πρόβλημα με τη λήψη του σήματος αναφέρθηκε στη συνέχεια και όπως δήλωσε ο Jobs, πήρε μεγάλη έκταση χάρη στο αφιέρωμα της ιστοσελίδας Gizmondo. Τις τελευταίες 22 ημέρες η Apple εργάστηκε πάνω στο ζήτημα και οι τεχνικοί εντόπισαν το πρόβλημα, έτσι ώστε η εταιρία να μπορεί να προσφέρει οριστική λύση.

Κάνοντας αναφορά σε διάφορα videos που υπάρχουν ανεβασμένα από χρήστες στο YouTube, ο Jobs ανέφερε πως παρόμοια θέματα λήψης παρουσιάζουν πολλά smartphones εταιριών όπως η Nokia και η Motorola και στη συνέχεια παρέλασαν από την οθόνη που βρισκόταν στο χώρο της παρουσίασης το BlackBerry Bold 9700, το HTC Droid Eris, το Samsung Omnia II που παρουσίασαν το ίδιο ακριβώς φαινόμενο. Με αυτά τα videos ο ιθύνων νους της Apple τόνισε πως η αγορά των smartphones γενικότερα αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα με την κεραία των συσκευών, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να δείξει πως δεν είναι το iPhone 4 το μοναδικό "προβληματικό" κινητό.

Οι έλεγχοι των τεχνικών της Apple για να βελτιώσουν τη συμπεριφορά του iPhone 4 πραγματοποιήθηκαν και σε έναν ειδικό χώρο που παρουσιάστηκε και σύμφωνα με τον ομιλητή κόστισε στην εταιρία πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια. Στη συνέχεια ο Jobs τόνισε και το χαμηλό ποσοστό του 0.55% των κατόχων iPhone 4, οι οποίοι επικοινώνησαν με την εταιρία για να διαμαρτυρηθούν για το θέμα της λήψης σήματος, καθώς και το 1.7% αυτών που το επέστρεψαν.

Όσον αφορά στη λύση του "προβλήματος", η Apple ανακοίνωσε επίσημα πως θα προχωρήσει σε ορισμένες κινήσεις έτσι ώστε να ικανοποιήσει το μεγαλύτερο δυνατό μέρος των καταναλωτών που αγόρασαν το iPhone 4. Αρχικά, από το βράδυ της Πέμπτης διέθεσε την 4.0.1 έκδοση του iOS 4, με τον προσφερόμενο κώδικα να έχει το διορθωμένο αλγόριθμο επικοινωνίας της συσκευής με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Έπειτα, τονίστηκε πως θα αποστείλει δωρεάν σε όλους τους κατόχους iPhone 4 μία θήκη που αποδεικνύεται πως λύνει τα προβλήματα, αφού το χέρι του χρήστη δεν έρχεται σε επαφή με την κεραία (για όσους καταναλωτές αγόρασαν την έξτρα αυτή θήκη, η Apple θα προσφέρει πίσω το κόστος της σε χρήματα). Τέλος, η εταιρία υπενθύμισε πως οι κάτοχοι της συσκευής που δεν είναι ικανοποιημένοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν το κινητό σε ένα Apple Store και να πάρουν πίσω όλο το ποσό αγοράς.
Σχετικά με το θέμα του δεύτερου αισθητήρα που αναφέρθηκε πως εμποδίζει τη συσκευή να αναγνωρίσει πότε βρίσκεται σε επαφή με το πρόσωπο, ο Jobs δήλωσε πως η Apple εργάζεται πάνω στην επίλυση του θέματος. Αναφορά έγινε ακόμη και στη λευκή έκδοση της συσκευής, η οποία θα αρχίσει να φτάνει στα καταστήματα στα τέλη του τρέχοντος μήνα, ενώ ανακοινώθηκε επίσημα πως το iPhone 4 κυκλοφορεί στις 30 Ιουλίου σε 17 ακόμη χώρες (Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Καναδά, Δανία, Φινλανδία, Χονγκ Κονγκ, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Σινγκαπούρη, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία).

Στο τέλος της παρουσίασης, οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν τις ερωτήσεις τους τόσο στον Jobs, όσο και στους Tim Cook και Bob Mansfield. Καταγράφουμε αυτές που ξεχώρισαν:
Ερώτηση: Θα κάνετε κάτι άλλο για να βελτιώσετε το θέμα της κεραίας; Ίσως κάποια αλλαγή στο hardware;
Steve Jobs: Το iPhone 3GS έχει παρουσιάσει το ίδιο πρόβλημα και λαμβάνουμε αναφορές από τους χρήστες μας, οπότε δεν ξέρω αν θα μπορέσει να βελτιώσει την κατάσταση μία εσωτερική αλλαγή αυτή τη στιγμή. Σας δείξαμε τρία ανταγωνιστικά -και καλά- τηλέφωνα που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Δεν μιλάμε για ένα πρόβλημα της Apple. Αν με ρωτάτε τώρα αν θα ήθελα η Apple να το λύσει πρώτη, η απάντηση είναι απλή, ναι, θα το ήθελα.

Ερώτηση: Γνωρίζατε όντως το πρόβλημα με την κεραία πριν κυκλοφορήσει η συσκευή;
Steve Jobs: Αναφέρεστε στο άρθρο του Bloomberg; Είναι ψέματα και ζητήσαμε από το Μέσο να αποδείξει αυτά που ισχυρίζεται. Αν γνωρίζαμε το πρόβλημα, θα το είχαμε διορθώσει.

Ερώτηση: Πιστεύετε ότι θα έχει επιπτώσεις στις πωλήσεις αυτή η εξέλιξη;
Tim Cook: Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε τα οικονομικά μας αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο.

Ερώτηση: Θα προσφέρεται η θήκη και εκτός της αγοράς της Αμερικής;
Steve Jobs: Ναι

Ερώτηση: Θα συνεχίσει να προσφέρεται και μετά τις 30 Σεπτεμβρίου; (από εκείνη την περίοδο και μετά θα βγει στα καταστήματα η νέα παραγωγή των συσκευών που εικάζεται πως θα φέρει ειδική μόνωση γύρω από την κεραία)
Steve Jobs: Θα το ελέγξουμε τότε και θα το αποφασίσουμε για το αν χρειάζεται.

To video της ομιλίας του Steve Jobs θα είναι διαθέσιμο από το Σάββατο το πρωί, τόσο μέσω του iTunes, όσο και από την επίσημη ιστοσελίδα της Apple.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης