Συνεδριάζει το συντονιστικό για την αντιμετώπιση πλημμυρών

Συνεδριάζει το συντονιστικό  για την αντιμετώπιση πλημμυρών

Συνεδριάζει το συντονιστικό για την αντιμετώπιση πλημμυρών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 200 ΦΟΡΕΣ

Συνεδριάζει την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου με τηλεδιάσκεψη το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με σκοπό το συντονισμό και τη συνεργασία των φορέων στην εκτέλεση των έργων που έχουν άμεση σχέση με την πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρών στην Π.Ε Δωδεκανήσου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1. Αποτίμηση δράσεων πολιτικής προστασίας – συντονισμός, συνεργασία και επικοινωνία φορέων για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων. Παρατηρήσεις από προηγούμενη εμπειρία σε συμβάντα μεγάλης έκτασης. Συντονισμός δράσεων πολιτικής προστασίας λοιπών φορέων (ΕΛΑΣ, Π.Σ. κ.α.) σε επίπεδο Π.Ε. Δωδεκανήσων και ενημέρωση της Δ.Π.Π. για τις δράσεις που αναλαμβάνουν στο παραπάνω πλαίσιο.

2. Χαρτογράφηση κινδύνου πλημμυρών και πλημμυρικής επικινδυνότητας, ευπαθείς περιοχές-ΦΕΚ 2683/Β/2018, Έγκριση Σχεδίου Διαχ. Πλημ. Λεκανών Απορροής ποταμών ΥΔ Ν. Αιγαίου.

3. Έλεγχος και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων - τυχόν προβλήματα από πυρκαγιές της προηγούμενης περιόδου.

4. Ετοιμότητα και επικοινωνία υπηρεσιών Π.Ν.Αι που εμπλέκονται σε δράσεις πολιτικής προστασίας, Μητρώο Αντιμετώπισης Φυσικών κλπ καταστροφών Π.Ν.Αι.

5. Προειδοποιητική σήμανση σε ιρλανδικές διαβάσεις (καταγραφή-αποτύπωση)-Κανονισμός Ασφάλειας Φραγμάτων- Ενημέρωση - προτάσεις- δράσεις υλοποίησης.

6. Έλεγχος και συντήρηση Επαρχιακού - Εθνικού οδικού δικτύου. Έλεγχος και καθαρισμός λοιπού οδικού δικτύου (Δημοτικού - Αγροτικού) και καθαρισμός φρεατίων απορροής όμβριων υδάτων – Διευκρινήσεις για τον καταμερισμό αρμοδιοτήτων Π.Ν.Αι.- Δήμων Δωδεκανήσου.

7. Έλεγχος και καθαρισμός κοιτών ρεμάτων (από φερτές ύλες-φυλλώματα) Π.Ε. Δωδεκανήσου (άρθρο 224 του Ν. 4555/2018) – προγραμματισμός εργασιών και χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης.

8. Αντιμετώπιση προβλημάτων από χιονοπτώσεις, προετοιμασία φορέων, προμήθεια εξοπλισμού και υλικών (αλυσίδες-αλάτι), προετοιμασία και ενημέρωση πληθυσμού-ευπαθών ομάδων σε πιθανό αποκλεισμό περιοχών από ισχυρές χιονοπτώσεις.

9. Κινητοποίηση-συντονισμός Εθελοντικών Οργανώσεων Π.Ε. Δωδεκανήσου Νέα νομοθεσία–ένταξη στο Μ.Ε.Ο.Π.Π.

10. Προσδιορισμός Μέτρων πρόληψης-ετοιμότητας σε περίπτωση πρόβλεψης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (βροχές-καταιγίδες) από την Ε.Μ.Υ. Προβλήματα λόγω νησιωτικότητας.

11. Δράσεις στο πλαίσιο της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών.

12. Σχεδιασμός με βάση το Ν. 3852/2010, το Ν. 4555/2018, Άρθρο 224 (ΦΕΚ 133/Α/2018), το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων-ΔΑΡΔΑΝΟΣ 2» (ΑΔΑ ΨΘ5046ΝΠΙΘ-55Ο) και το εγκεκριμένο με την με αριθ. πρωτ. 25/2020 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου. (ΑΔΑ Ψ84Α7ΛΞ-796) Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων της Π.Ν.Αι.- Εγκεκριμένα Σχέδια Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών Φαινομένων των Δήμων της Π.Ε. Δωδεκανήσου.

13. Οποιοδήποτε άλλο θέμα κριθεί απαραίτητο κατά τη συνεδρίαση.

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών