Ένα πλωτό... παλάτι προσέγγισε χθες το λιμάνι μας

Ένα πλωτό... παλάτι προσέγγισε χθες το λιμάνι μας

Ένα πλωτό... παλάτι προσέγγισε χθες το λιμάνι μας

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2537 ΦΟΡΕΣ

Ένα από τα στολίδια της εταιρείας κρουαζιέρας Norwegian Cruise Line, το πλωτό παλάτι Norwegian Epic κατέπλευσε χθες στο λιμάνι μας για πρώτη φορά, μεταφέροντας στη Ρόδο πάνω από 2.000 τουρίστες.

Το κρουαζιερόπλοιο επικών διαστάσεων που βραβεύτηκε ως “Best Cruise Entertainment”, έδεσε στο τουριστικό λιμάνι γύρω στις 7 το πρωί προερχόμενο από την Πάτμο με ώρα αναχώρησης στις 5 το απόγευμα για Λεμεσό και αμέσως έγινε πόλος έλξης για τους κατοίκους του νησιού μας που σταμάτησαν στο σημείο για να το θαυμάσουν και να το φωτογραφίσουν.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Norwegian Cruise Line, επίσης γνωστή ως Norwegian, είναι μια αμερικανική γραμμή κρουαζιέρας που ιδρύθηκε το 1966, και εδρεύει στο Μαϊάμι. Μάλιστα και άλλα πλοία της καταπλέουν στη Ρόδο όπως το Norwegian Jade, μεταφέροντας μεγάλο αριθμό τουριστών κυρίως από τις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει ένα ακόμα ταξίδι μέσα στο μήνα προς την περιοχή μας και θα επισκεφτεί το λιμάνι μας και πάλι στις 18 Νοεμβρίου, και ώρα 10.00 το πρωί προερχόμενο από τη Λεμεσό και αναχωρώντας στις 6 το απόγευμα με προορισμό το Κουσάντασι.

Μάλιστα, εκείνη τη μέρα οι τοπικές αρχές θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο κρουαζιερόπλοιο και θα γίνει η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών με τον καπετάνιο και τους αξιωματικούς του πλοίου.

Κατά τη χθεσινή του κρουαζιέρα, το Norwegian Epic έφερε στη Ρόδο 2.183 τουρίστες και 1.600 άτομα πλήρωμα, όμως λόγω του μεγέθους του που ξεπερνά σε μήκος τα 300 μέτρα, μπορεί να μεταφέρει πάνω από 4.000 άτομα στις 2.050 καμπίνες που διαθέτει.

Μεταξύ των άλλων επιλογών που προσφέρει το πλοίο ο επιβάτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει εν πλω σημαντικές παραστάσεις του Broadway. Ακόμα, χάρη στο καινοτόμο Norwegian Freestyle μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 20 διαφορετικά είδη φαγητού και να γευματίσει ό,τι ώρα θέλει, χωρίς περιορισμούς, και να επιλέξει ανάμεσα σε 20 διαφορετικά είδη διασκέδασης.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:
Αρ. Επιβατών - 4.100
Αρ. Πληρώματος - 1.724
Ολική χωρητικότητα - 155,873τ.
Ταχύτητα - 22κ.
Μήκος Πλοίου - 329,50m.
Σύνολο καμπίνων - 2.050
Ναυπήγηση - 2010
Πλάτος - 52,10m
Ανακαίνιση - 2015.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου