Προσοχή στους απατεώνες του διαδικτύου

Προσοχή στους απατεώνες του διαδικτύου

Προσοχή στους απατεώνες του διαδικτύου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 483 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζονται και μάλλον εντείνονται οι προσπάθειες διάφορων απατεώνων να εξαπατήσουν τους πολίτες στέλνοντάς τους παραπλανητική ηλεκτρονική αλληλογραφία με σκοπό να αρπάξουν χρήματα από τους λογαριασμούς τους.

Το φαινόμενο παίρνει καθημερινά μεγάλες διαστάσεις καθώς οι επιτήδειοι βρίσκουν διάφορους τρόπους να πείσουν τον κόσμο ώστε με κάποιο τρόπο να δώσει τα στοιχεία του και στη συνέχεια εκείνοι να αδειάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Το τελευταίο διάστημα τέτοια αλληλογραφία φαίνεται ότι στέλνεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η οποία δήθεν ενημερώνει για επιστροφή φόρου, προτρέποντας τους πολίτες να ακολουθήσουν συγκεκριμένα βήματα ώστε να πάρουν τα χρήματα αυτά.

Πρόκειται όμως για απατεώνες και για το λόγο αυτό πρέπει οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Μάλιστα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έστειλε σχετική αλληλογραφία στους πολίτες αναφέροντας τα εξής:

«Αγαπητή Κυρία/Αγαπητέ Κύριε,
Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής».
Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία σας:
1 ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)
2 ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος
3 Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Χαρακτηριστικό της απόπειρας εξαπάτησης είναι η παραλλαγή των μηνυμάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανή λάθη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας.
Επίσης, στις περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω mail, ενώ το μήνυμα φαίνεται να αποστέλλεται από κρατική υπηρεσία (πχ. από @aade.gr ή @gov.gr), ο πραγματικός αποστολέας είναι άγνωστη ηλεκτρονική διεύθυνση, συνήθως στην αλλοδαπή.


Συνιστούμε να είστε επιφυλακτικοί και να ελέγχετε με πολλή προσοχή παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα ή sms που τυχόν λάβετε στο μέλλον.
Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και τη συνεργασία σας».

Διαβάστε ακόμη

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

ΕΟΔΥ: Προσοχή στα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου – Τα μέτρα προφύλαξης

Αντικειμενικές αξίες: Αυτοί είναι οι δήμοι και οι ζώνες στις οποίες «κουρεύονται»

Διεπιστημονική έρευνα στις Νησίδες του Αιγαίου