Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τις παρατάσεις μισθώσεων της Νέας Αγοράς

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τις παρατάσεις μισθώσεων της Νέας Αγοράς

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τις παρατάσεις μισθώσεων της Νέας Αγοράς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 785 ΦΟΡΕΣ

Τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για τη δωδεκαετή παράταση των μισθώσεων στα καταστήματα της Νέας Αγοράς, εξήγησε χθες, σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Αξιοποίησης και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας και Κτηματολογίου, κ. Βασίλης Μανέττας.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά χθες ο αντιδήμαρχος, είπε ότι ήδη, με εντολή του δημάρχου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, ξεκίνησαν τις παρατάσεις των μισθώσεων.
Αυτή τη στιγμή, 22 επιχειρηματίες έχουν καταθέσει το βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την ανανέωση, και αφού εγκριθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία, από τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης, προχωρούν στις παρατάσεις.


Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ως γνωστόν, προχώρησαν στην παράταση δύο εξ αυτών και εκκρεμούσαν άλλες τρεις που έχουν εγκεκριμένο επιχειρηματικό πλάνο. Όμως ο λόγος για τον οποίο δεν προχώρησαν είναι ότι ο ένας εξ αυτών δεν είχε καταθέσει την εκτίμηση του ενοικίου από πιστοποιημένο εκτιμητή και οι άλλοι δυο ενδιαφερόμενοι είχαν οφειλές και ως εκ τούτου δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν στην παράταση των συμβάσεων γιατί απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί να μην έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς τον δήμο.


Έτσι, ενημέρωσαν τους συνδημότες μας αυτούς, μια και πρόκειται για μία καθυστέρηση ενός-δύο μηνών, επειδή έκλεινε η τουριστική περίοδος, αυτοί θα καταθέσουν και στο επόμενο δ.σ. και σε συνεννόηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων, κ. Στέφανο Δράκο, θα προχωρήσει η αίτηση και των υπολοίπων «και σιγά-σιγά θα ξεκλειδώσει και αυτή η διαδικασία», όπως είπε.


Σχετικά με τους υπόλοιπους για τους οποίους το επιχειρηματικό πλάνο επεστράφη στους μηχανικούς τους, ο κ. Μανέττας είπε ότι αυτό πρέπει να είναι σύμφωνο και με τη μελέτη που έχει γίνει για το μνημείο. Και εξήγησε: «Κατατέθηκε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο το οποίο σε πολλά σημεία δεν ήταν σύμφωνο με τη μελέτη και γι’ αυτό τον λόγο αφού έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις, επεστράφησαν οι φάκελοι και θα κατατεθεί εκ νέου το βελτιωμένο βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο. Μόλις κατατεθεί βελτιωμένο, θα προχωρήσει στην έγκριση και θα προχωρήσει κανονικά η όλη διαδικασία».


Ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι κανένας από τους ενδιαφερόμενους δεν έχει αποκλειστεί οριστικά, απλώς η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης έκανε τις παρατηρήσεις της για το βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο, ποιες αλλαγές πρέπει να κάνουν, θα γίνουν αυτές, θα προχωρήσει η έγκριση και η όλη διαδικασία κανονικά, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.


Ερωτηθείς, τέλος, για τις αυστηρές προϋποθέσεις που τίθενται πλέον στους καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς για την ανανέωση των συμβολαίων τους, σύμφωνα και με τα όσα ειπώθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, λόγω των ελέγχων και από τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης αλλά κυρίως από το υπουργείο Πολιτισμού, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, για να προχωρήσει η χρηματοδότηση πρέπει η αποκατάσταση του μνημείου και οι όποιες παρεμβάσεις να γίνουν σύμφωνα με τη μελέτη που έχει δώσει το υπουργείο «και εμείς θα ακολουθήσουμε κατά γράμμα αυτές τις οδηγίες», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί