Κατέπλευσε με 1.787 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς (βίντεο)

Κατέπλευσε με 1.787 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς (βίντεο)

Κατέπλευσε με 1.787 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1018 ΦΟΡΕΣ

Με καλοκαιρινό καιρό κατέπλευσε την Πρωτοχρονιά στο νησί μας το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2023 μεταφέροντας και τους πρώτους τουρίστες του νέου έτους.

Το ποδαρικό έκανε με 1.787 τουρίστες στις 9 το πρωί της Κυριακής 1 Ιανουαρίου στο λιμάνι μας το κρουαζιερόπλοιο Lirica της εταιρείας MSC προερχόμενο από τη Μεσσίνα το οποίο υποδέχτηκαν οι τοπικές αρχές, ενώ σε εκδήλωση που ακολούθησε επί του πλοίου έγινε η ανταλλαγή δώρων και ευχών.

Λίγο μετά τις 10 άρχισαν να βγαίνουν οι επιβάτες του, οι περισσότεροι από τους οποίους βοηθούντος του καλού και ζεστού καιρού περιηγήθηκαν στη Μεσαιωνική Πόλη αλλά και τη σύγχρονη πόλη, ενώ περίπου 300 άτομα προτίμησαν να κάνουν εκδρομή με συνολικά 6 πούλμαν επισκεπτόμενα διάφορα αξιοθέατα του νησιού καθώς τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω αργίας ήταν κλειστοί.

Το πλοίο απέπλευσε στις 4 το απόγευμα με προορισμό τη Λεμεσό πραγματοποιώντας την τελευταία κρουαζιέρα του στη Μεσόγειο γι’ αυτή τη χρονιά.

Η επόμενη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι μας θα γίνει στις 6 Ιανουαρίου ημέρα των Θεοφανίων. Στις 7 το πρωί θα καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky προερχόμενο από το Ηράκλειο το οποίο θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα για το Κουσάντασι.

Φώτο: Αλ. Λυκοπάντης

Ικανοποίηση για την εκκίνηση της κρουαζιέρας τον Ιανουάριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έναρξη της κρουαζιέρας από τον Ιανουάριο κιόλας προκαλεί ικανοποίηση στις τοπικές αρχές αλλά και στον εμπορικό κόσμο, καθώς τα δύο προηγούμενα χρόνια η πανδημία έβαλε φρένο στα ταξίδια και ανέκοψε την οικονομική άνθηση του νησιού.

Φέτος όλοι περιμένουν ένα δυναμικό come back για την κρουαζιέρα και ήδη ο αριθμός των 418 κρουαζιερόπλοιων που δηλώθηκαν δείχνει ότι η πορεία της θα είναι εξαιρετική.

Φώτο: Αλ. Λυκοπάντης


Με αφορμή τον κατάπλου του Lirica ο τουριστικός πράκτορας Νίκος Ψυλλάκης δήλωσε τα εξής: «Η πρώτη μέρα του χρόνου ξεκίνησε με τη χαρά να υποδεχθώ στο νησί μας το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το νέο έτος, το MSC LIRICA. Η Ρόδος μας ηλιόλουστη υποδέχθηκε με μουσική, χαμόγελα, αισιοδοξία και αναμνηστικά δώρα τους πρώτους 1787 τουρίστες για το 2023. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Φώτο: Αλ. Λυκοπάντης


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου Χρήστος Μιχαλάκης δήλωσε για το γεγονός τα εξής: «Η πρώτη ημέρα του χρόνου ξεκίνησε όπως αρμόζει στη Ρόδο. Με ήλιο, χαμόγελα, αισιοδοξία και μουσική υποδεχθήκαμε τους πρώτους 1.800 επισκέπτες μας, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!»

Γέμισε η πόλη τουρίστες!

Περίπου 1.500 τουρίστες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου περιηγήθηκαν την Κυριακή στην πόλη της Ρόδου, αν και λόγω της αργίας ελάχιστα καταστήματα κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος ήταν ανοιχτά.

Άτομα κάθε ηλικίας περπάτησαν στην ήσυχη και χωρίς πολλά αυτοκίνητα πόλη, φωτογραφίζοντας ειδικά τα μνημεία της Μεσαιωνικής Πόλης, ενώ ξεναγήθηκαν σε σημεία μεγάλου ιστορικού ενδιαφέροντος, καθώς μουσείο και το κάστρο των ιπποτών ήταν κλειστά.

Κάποιοι από αυτούς ήπιαν τον καφέ τους ή έφαγαν πρόχειρα στα ανοιχτά καφέ λίγο πριν επιστρέψουν και πάλι στο κρουαζιερόπλοιο, ζωντανεύοντας δρόμους και σοκάκια που ήταν μέχρι εκείνη την ώρα άδεια.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου