ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- Η κυβέρνησις θα ζητήση απόλυσιν των συλληφθέντων του "Μαρίτσα"

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν: 1963- Η κυβέρνησις θα ζητήση απόλυσιν των συλληφθέντων του "Μαρίτσα"

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- Η κυβέρνησις θα ζητήση απόλυσιν των συλληφθέντων του "Μαρίτσα"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 289 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3527


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΙΝ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΙΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΟΥ «ΜΑΡΙΤΣΑ»
ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΙΝ ΔΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ

Είναι εις ελληνικά νερά, υπάρχουν ίχνη εμβολισμού και οπαί σφαιρών πολυβόλου
ΑΘΗΝΑΙ, 3. Eνώ εξ ελληνικής πλευράς εξετάζεται η εκδοχή, κατά την οποίαν το άνευρεθέν ναυάγιον του αλιευτικού «Μαρίτσα» παρεσύρθη μετά την καταβύθισιν υπό των θαλασσίων ρευμάτων εις την θέσιν όπου ενετοπίσθη, εντός των ελληνικών υδάτων, εν τούτοις τόσον τα ίχνη του εμβολισμού όπου και οπαί των σφαιρών του τουρκικού περιπολικού αποτελούν αδιάψευστα στοιχεία της εγκληματικής ενεργείας που προεκάλεσε την βύθισίν του.

Βάσει των στοιχείων αυτών, θα ζητηθή, ως πληροφορούμεθα, η απόλυσις των κρατουμένων, υπό των Τούρκων, ανδρών του πληρώματος της «Μαρίτσας» καθώς και η καταβολή αποζημιώσεων εις τας οικογενείας των δύο φονευθέντων μελών του πληρώματος.

Ως γνωστόν, το «Μαρίτσα» κατόπιν μακράς ερεύνης, ενετοπίσθη υπό Έλληνος δύτου πλησίον της Καλύμνου και εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων. Το σκάφος φέρει ρήγμα εκ του εμβολισμού και ίχνη σφαιρών, τα οποία διεπιστώθησαν και εις επανωφόριον ανασυρθέν υπό του Έλληνος δύτου. Σημειωτέον ότι λόγω του μεγάλου βάθους εις το οποίον ανευρέθη το ναυάγιον υπήρξε κίνδυνος ανεπανόρθωτου οργανικής βλάβης του κατελθόντος δύτου. Τελικώς, ούτος απέφυγε τον κίνδυνον και η υγεία του ήδη αποκαθίσταται πλήρως.

ΗΡΧΙΣΑΝ ΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΙ ΔΙΑ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Ο Διευθυντής των υπηρεσιών του ενταύθα Ραδιοφωνικού Σταθμού αναμεταδόσεως της «φωνής της Αμερικής» κ. Ροουλέτ, συνοδευόμενος υπό του Αμερικανού Μηχανικού κ. Χώτζε, ο οποίος ανέλαβε τας εργασίας κατασκευής του χερσαίου Σταθμού αναμεταδόσεως της «Φωνής της Αμερικής» απεσκέφθη χθες τον Νομάρχην κ. Ιωάννου μετά του οποίου είχεν μακράν συνομιλίαν.
Ο κ. Ροουλέτ ανήγγειλε εις τον κ. Νομάρχην ότι ήρχισαν ήδη αι εργασίαι διά την εκσκαφήν των θεμελίων του ανεγειρομένου μεγάλου χαρσαίου ραδιοσταθμού εις το χωρίον Αφάντου εντός του μηνός δε θα αρχίσουν και αι εργσίαι κατασκευής της νέας οδού προσπελάσεως προς το κτίριον του ραδιοσταθμού, η οποία συγχρόνως θα αποτελέση και τουριστικήν οδό της Κοινότητος Αφάντου. Ως γνωστόν διά την κατασκευήν της οδού ταύτης θα διατεθούν υπό της Αμερικανικής Κυβερνήσεως 3.000.000 δρχ.

Ο ΠΑΟ Διαγόρας ενίκησε χθες τον «Ροδιακό» με 4-1
Χθες το απόγευμα διεξήχθη εις το Εθνικόν Στάδιον Ρόδου φιλικός αγών μεταξύ των ομάδων ΠΑΟ Διαγόρα και Ροδιακού ο οποίος έληξε διά τερμάτων 4-1 υπέρ του ΠΑΟ Διαγόρα.
Ο αγών παρουσίασε ενδιαφέρον παρά το γεγονός ότι και από τις δύο ομάδες απουσίαζαν βασικά στελέχη.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...