Ελεύθερος με όρους ο 23χρονος Ρομά που κατηγορείται για ληστεία

Ελεύθερος με όρους ο 23χρονος Ρομά που κατηγορείται για ληστεία

Ελεύθερος με όρους ο 23χρονος Ρομά που κατηγορείται για ληστεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1081 ΦΟΡΕΣ

Για ληστεία σε βάρος συμπολίτη μας προκειμένου με τα χρήματα που πήραν να βάλουν βενζίνη στο αυτοκίνητό τους, κατηγορούνται τρεις Ρομά, εκ των οποίων συνελήφθη ο ένας και παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή της Ιξιάς την ημέρα των Θεοφανίων (6 Ιανουαρίου 2023) και είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 23χρονου Ρομά, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο ομόφυλοί του ηλικίας 18 και 19 ετών αντίστοιχα.

Για την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία από κοινού και χθες το μεσημέρι ο 23χρονος, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Μαρία Σκορδίλη και Στέλιο Αλεξανδρή, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.

Ο 23χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του αναζητούνται από την αστυνομία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, όλα ξεκίνησαν δέκα λεπτά μετά τις οχτώ το βράδυ στις 6 Ιανουαρίου 2023, οπότε και συμπολίτης μας σταμάτησε σε πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ηρακλειδών στην Ιξιά για να βάλει βενζίνη στο δίκυκλο μοτοποδήλατό του.

Όπως ο ίδιος κατήγγειλε στους αστυνομικούς, τη στιγμή εκείνη τρεις άγνωστοι άνδρες τον προσέγγισαν και ο ένας εξ αυτών πήρε τα κλειδιά από το μηχανάκι του για να μην μπορεί να φύγει.

Στη συνέχεια, με απειλή και χρήση βίας οι άγνωστοι άνδρες κατάφεραν να του αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ και αφού με αυτό έβαλαν καύσιμα στο αυτοκίνητό τους από τον αυτόματο πωλητή, έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο συμπολίτης μας κατήγγειλε το περιστατικό στους αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού και περίπου μία ώρα αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 23χρονος Ρομά να κινείται πεζός στην περιοχή του Καρακόνερου.

Μάλιστα, ο ίδιος προσπάθησε να διαφύγει και να εισέλθει στον καταυλισμό της περιοχής μας, όμως τελικά ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς. Ο συλληφθείς αλλά και οι άλλοι δύο ομόφυλοί του αναγνωρίστηκαν από τον συμπολίτη μας και έτσι σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους. «Δανείστηκαν τα χρήματα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του ο 23χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε ότι πράγματι πήγαν στο βενζινάδικο με τους δύο άλλους Ρομά, και καθώς είχαν 50 ευρώ σε ένα χαρτονόμισμα και δεν υπήρχε δυνατότητα να το «αλλάξουν», ζήτησαν από τον συμπολίτη μας να τους δώσει τα χρήματα, δηλαδή τα είκοσι ευρώ, με σκοπό αμέσως μετά, αφού αλλάξουν, να του τα επιστρέψουν.

Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν υπήρξε καμία μορφή βίας από την πλευρά τους και πως όταν τελικά έβαλαν καύσιμα και ρώτησε τον 18χρονο και τον 19χρονο πού θα αλλάξουν χρήματα για να τα επιστρέψουν στο συμπολίτη μας, εκείνοι του είπαν να μην ασχολείται και ουδέποτε τα επέστρεψαν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο 23χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω