Στις 5 Φεβρουαρίου θα στηθεί κάλπη για τον υποψήφιο δήμαρχο

Στις 5 Φεβρουαρίου θα στηθεί κάλπη για τον υποψήφιο δήμαρχο

Στις 5 Φεβρουαρίου θα στηθεί κάλπη για τον υποψήφιο δήμαρχο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 984 ΦΟΡΕΣ

Οι εκλέκτορες θα κληθούν να επιλέξουν τον Μ. Σαββή ή τον Σ. Διακοσταματίου

Το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου αναμένεται να γνωρίζουμε ποιος ανάμεσα στους κ.κ. Σάββα Διακοσταματίου και Μανώλη Σαββή θα είναι εκείνος που θα σταθεί απέναντι στον νυν δήμαρχο Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, για να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Δεκεμβρίου είχε πραγματοποιηθεί η κοινή συνεδρίαση των παρατάξεων των πρώην δημάρχων Ρόδου, κ.κ. Φώτη Χατζηδιάκου και Στάθη Κουσουρνά, σε μία πρωτόγνωρη διαδικασία για τα τοπικά μας πράγματα, με σκοπό να εκκινήσει τις διαδικασίες για την ανάδειξη του επικεφαλής της, ο οποίος και θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου.

Από τους τρεις που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέχρι τότε, ο κ. Βαγγέλης Μανδρακός, τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, αποχώρησε από την κούρσα, δηλώνοντας ωστόσο «παρών» στις διαδικασίες.

Εκείνο, λοιπόν, που είχε αποφασιστεί είναι ότι, με εγγυητές τους δυο πρώην δημάρχους, θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής της ενιαίας πια παράταξης.

Πρώτα θα ανατεθεί σε εταιρεία η διενέργεια δημοσκόπησης ώστε να έχουν πρόσφατα δείγματα για την ανταπόκριση των πολιτών απέναντι στους δυο εν δυνάμει υποψήφιους δημάρχους.

Σ’ αυτήν, όμως, αναμένεται να υπάρχουν και δίπολα, δηλαδή Καμπουράκης-Διακοσταματίου και Καμπουράκης-Σαββής, ώστε να δουν πώς «στέκεται» ο καθένας τους απέναντι στον νυν δήμαρχο.

Η δημοσκόπηση αυτή, αναμένεται να έχει διενεργηθεί μέχρι τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου. Έπειτα, οι πρώην δήμαρχοι θα συγκαλέσουν εκ νέου κοινή συνεδρίαση των δύο παρατάξεων, στην οποία αναμένεται να προσκληθούν πάνω από πεντακόσια μέλη, τα οποία θα είναι και οι εκλέκτορες για τον υποψήφιο δήμαρχο.

Στις 5 Φεβρουαρίου, λοιπόν, και έχοντας οι εγγυητές της διαδικασίας τη δημοσκόπηση ανά χείρας, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση κατά την οποία θα στηθούν κάλπες και μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχουν εκλέξει τον επικεφαλής τους, ο οποίος και θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών