Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την επιλογή υποψήφιου δημάρχου Ρόδου

Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την επιλογή υποψήφιου δημάρχου Ρόδου

Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την επιλογή υποψήφιου δημάρχου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1360 ΦΟΡΕΣ

Στην τελική ευθεία οδεύουν οι διαδικασίες για την επιλογή υποψήφιου δημάρχου από τα στελέχη των δημοτικών παρατάξεων των πρώην δημάρχων Στάθη Κουσουρνά και Φώτη Χατζηδιάκου.

Ήδη από χθες, στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων διαδικασιών βρίσκεται σε εξέλιξη δημοσκόπηση, με τα ονόματα του Σάββα Διακοσταματίου και του Μανώλη Σαββή, οι οποίοι ως γνωστόν έχουν εκφράσει την πρόθεση να ηγηθούν της παράταξης.

Οι διαδικασίες θα κορυφωθούν με κάλπη που θα στηθεί στις 5 Φεβρουαρίου, στην οποία θα κληθούν να ψηφίσουν 500 και πλέον στελέχη των δύο δημοτικών παρατάξεων.

Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Olympic Palace” από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει είναι το ενδιαφέρον του μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Βάιου Καλοπήτα, ο οποίος με δήλωσή του έκανε γνωστό ότι θα δραστηριοποιηθεί στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γι’ αυτό και δεν συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών.

Επισήμως ο κ. Καλοπήτας, δεν έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να είναι υποψήφιος δήμαρχος, φαίνεται όμως ότι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Στις ετοιμασίες που γίνονται για την ανάδειξη αρχηγού στην παράταξη που θα δημιουργηθεί από τους συνδυασμούς του τέως δήμαρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου και του πρώην δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά, της οποίας επιθυμεί να ηγηθεί, αναφέρθηκε μιλώντας χθες στον “Sky Rodos” ο κ.Μανώλης Σαββής.

«Οι παρατάξεις συνεχίζουν τις διαδικασίες κανονικά για τις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Αναφορικά με το θέμα του κ. Καλοπήτα, δεν έχω να πω πολλά. Του λέω καλή επιτυχία. Έκανε μια ανακοίνωση ότι θέλει να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς να προσδιορίζει τον βαθμό και τον τρόπο», δήλωσε ο κ. Σαββής.

Σε ερώτηση αν η απόφαση του κ. Καλοπήτα επηρεάζει κάποια πράγματα, κ. Σαββής δήλωσε:
«Στην πολιτική τα πάντα επηρεάζονται και αλλάζουν. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που μας αφορά».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ο κ. Καλοπήτας να είναι υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που σημαίνει πως θα υπάρχουν δύο υποψήφιοι από τον ίδιο πολιτικό χώρο, τόνισε:

«Από το ΠΑΣΟΚ έχει τονιστεί πως στις δημοτικές εκλογές την πρωτοβουλία έχουν οι τοπικές κοινωνίες. Η παράταξή μας δεν είναι παράρτημα κανενός κόμματος. Συμμετέχουν άνθρωποι από όλα τα κόμματα.

Αυτή είναι η δυναμική της. Αν επιλεχθώ, αυτό θα το διασφαλίσω με τον καλύτερο τρόπο με τη συμμετοχή αξιόλογων ανθρώπων με γνώμονα την προσφορά και ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα».

Ο κ. Σαββής πήρε θέση και για τις «μεταγραφές» στελεχών στην παράταξη της πλειοψηφίας στον δήμο Ρόδου και δήλωσε τα εξής:

«Υπάρχουν τομείς χωρίς αντιδημάρχους. Στις επιχειρήσεις αλλάζουν τους υπευθύνους ανά δύο μήνες και ψάχνουν να βρουν σε αυτές επικεφαλής, στελέχη εκτός παράταξης, ούτε τεχνοκράτες.

Δεν υπάρχει δηλαδή από την πλειοψηφία κάποιο μέλος για να τοποθετηθεί στην ηγεσία της «ΡΟΔΑ»; Κάνουν «μεταγραφές» που παραπέμπουν σε άλλα ήθη και άλλη εποχή. Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι πώς θα ισορροπήσει και πώς θα διαχειριστεί το ψηφοδέλτιο των εκλογών τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών