Καταδικάστηκαν δύο Ρομά για 9 κλοπές και διαρρήξεις στη Ρόδο

Καταδικάστηκαν δύο Ρομά  για 9 κλοπές και διαρρήξεις στη Ρόδο

Καταδικάστηκαν δύο Ρομά για 9 κλοπές και διαρρήξεις στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 589 ΦΟΡΕΣ

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 32χρονος και 48χρονος Ρομά, που κατηγορούνται για τη διάπραξη εννέα κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια και αποθήκες στην πόλη της Ρόδου, σε χρονικό διάστημα μόλις πέντε ημερών, από όπου αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 20.000 ευρώ!

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το περασμένο φθινόπωρο και μετά τις απολογίες τους ο 32χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο 48χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Ωστόσο, δια του δικηγόρου κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη κίνησαν τη διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης, το πρακτικό της οποίας επικυρώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Έτσι το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών στον 32χρονο τα οποία και θα εκτίσει, και φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή στον 48χρονο.

Ειδικότερα, για τους δύο Ρομά όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που έγινε, διακριβώθηκε ότι οι δράστες κατά το τελευταίο πενθήμερο πριν τη σύλληψή τους το Σεπτέμβριο του 2022, με τη μέθοδο της εισόδου από ανασφάλιστες διόδους ή της διάρρηξης προέβησαν από κοινού σε εννέα κλοπές αντικειμένων, ρουχισμού, χρημάτων από κατοικίες και αποθήκες στην πόλη της Ρόδου, η αξία των οποίων εκτιμάται συνολικά στις 20.900 ευρώ.
Μάλιστα, σε υπαίθριο χώρο απόκρυψης «καβάτζα» που χρησιμοποιούσαν οι δύο Ρομά δίπλα από το παράπηγμα όπου διαμένουν, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων, τα οποία αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν.

Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ασχολούνταν με υποθέσεις διάρρηξης και κλοπών που τους καταγγέλλονταν από διάφορες περιοχές της πόλης της Ρόδου.

Οι δράστες σύμφωνα με τις καταγγελίες εντόπιζαν κατοικίες από τις οποίες συνήθως οι ένοικοί τους απουσίαζαν και αφού έμπαιναν μέσα είτε από ανασφάλιστες εισόδους είτε παραβιάζοντάς τες, ερευνούσαν τους χώρους προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και έκλεβαν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα που έβρισκαν.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει τη «δράση» των εμπλεκομένων. Όλα τα στοιχεία αξιοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς οι οποίοι και βραδινές ώρες στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 εντοπίστηκαν και προσήχθησαν στην υπηρεσία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο 32χρονος Ρομά και ο 48χρονος ομόφυλός του κατάφεραν να διαπράξουν συνολικά εννέα κλοπές και διαρρήξεις το χρονικό διάστημα από τις 10 έως τις 14 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέσα σε μόλις πέντε ημέρες!

Πιο αναλυτικά, το χρονικό διάστημα από τις 8.30 το πρωί έως τις 5.15 το απόγευμα στις 13 Σεπτεμβρίου, οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο στο σπίτι συμπολίτισσάς μας και αφαίρεσαν τρία χρυσά βραχιόλια (το ένα είχε και διαμάντια) συνολικής αξίας 3000 ευρώ, ένα βραχιόλι με πολύτιμους λίθους αξίας 2000 ευρώ, ένα ασημένιο αναπτήρα αξίας 1500 ευρώ, ένα μπουκάλι συλλεκτικής βότκα αξίας 500 ευρώ, και ένα γυναικείο ρολόι αξίας 500 ευρώ.

Επίσης στις 13 Σεπτεμβρίου το χρονικό διάστημα από τις 7 το απόγευμα έως τις 8.15 το βράδυ, κατηγορούνται ότι μπήκαν σε σπίτι συμπολίτη μας, από ανασφάλιστο παράθυρο και αφαίρεσαν ένα σακίδιο που περιείχε διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Βραδινές ώρες στις 12 Σεπτεμβρίου οι δύο δράστες αφού μπήκαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα στο σπίτι συμπολίτη μας, αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά (δακτυλίδια ανδρικά και γυναικεία, χρυσή ταυτότητα, χρυσό σταυρό, ρολόγια και διάφορα ασημικά κοσμήματα και φο μπιζού) συνολικής αξίας 11.600 ευρώ.

Στις 12 Σεπτεμβρίου στις 10.15 το βράδυ μπήκαν σε αποθήκη στην πόλη της Ρόδου από ανασφάλιστη πόρτα εισόδου, και αφαίρεσαν δύο σακούλες σκουπιδιών που περιείχαν διάφορα είδη ρουχισμού και προσωπικά έγγραφα.

Νωρίτερα, στις 12 Σεπτεμβρίου στις 10 παρά 10 το βράδυ εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο στο σπίτι συμπολίτισσας μας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ, το οποίο βρισκόταν σε εμφανές σημείο μέσα σε φακέλους.

Το χρονικό διάστημα από τις 12 το βράδυ στις 11 Σεπτεμβρίου έως τη μία τα ξημερώματα στις 12 Σεπτεμβρίου, οι δράστες κατηγορούνται ότι παραβίασαν την μπαλκονόπορτα σπιτιού συμπολίτη μας, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ και διάφορα χαρτονομίσματα άλλων χωρών. Επίσης το χρονικό διάστημα από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 μπήκαν σε σπίτι στην πόλη της Ρόδου από ανασφάλιστο παράθυρο και αφού ερεύνησαν και αναστάτωσαν το χώρο αφαίρεσαν δύο χρυσά δακτυλίδια, ένα καταδυτικό ρολόι και διάφορα χαρτονομίσματα της Μολδαβίας.

Το χρονικό διάστημα από τις 3 τα ξημερώματα έως τις 6 το πρωί στις 10 Σεπτεμβρίου, παραβίασαν την πλαϊνή πόρτα εισόδου σπιτιού συμπολίτισσάς μας και αφαίρεσαν ιατρικές συσκευές μέτρησης ζαχάρου, ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, ένα ρολόι ανδρικό και διάφορα φυλακτά.

Το ίδιο δε χρονικό διάστημα, οι δράστες κατηγορούνται ότι μετέβησαν σε άλλο σπίτι συμπολίτη μας και αφού μπήκαν μέσα από ανασφάλιστο παράθυρο κουζίνας αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα, μία χρεωστική κάρτα τράπεζας και το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ.
Αρκετά από τα κλοπιμαία εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς σε «καβάτζα» των δραστών που βρίσκονταν δίπλα από το παράπηγμα κατοικίας τους, και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σε ό,τι αφορά τον 32χρονο και τον 48χρονο προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές από κοινού και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσες από δύο ενωμένους με σκοπό την τέλεση κλοπών και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 το μεσημέρι οι δύο άνδρες συνοδευόμενοι από το συνήγορόο τους κ. Σταύρο Σκάρο προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι εν μέρει τα όσα τους καταλογίζονται. Πιο συγκεκριμένα, ο 32χρονος ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τις περισσότερες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων, ενώ αρνήθηκε ότι έχει την παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση ο 48χρονος Ρομά.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 32χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τη φυλακή, ενώ ο 48χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους