Ο Τσίπρας καθαιρεί τον Πολάκη από τομεάρχη, τον παραπέμπει στην Επ. Δεοντολογίας

Ο Τσίπρας καθαιρεί τον Πολάκη από τομεάρχη, τον παραπέμπει στην Επ. Δεοντολογίας

Ο Τσίπρας καθαιρεί τον Πολάκη από τομεάρχη, τον παραπέμπει στην Επ. Δεοντολογίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1448 ΦΟΡΕΣ

"Πολιτικός σεισμός" από την εμετική ανάρτησή του πρώην Υπουργού

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τον Παύλο Πολάκη, μετά την ανάρτησή του με την οποία στοχοποιούσε προσωπικά δικαστές και δημοσιογράφους.

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μάλιστα, στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί σε διευρυμένη σύνθεση την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, «αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Στην ανακοίνωση, που δείχνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει λάβει τις αποφάσεις του σχετικά με τον βουλευτή Χανίων, αλλά και ότι η ενέργεια Πολάκη έχει πλήξει το κόμμα, επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική».

Τονίζεται δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του», ενώ, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τον Παύλο Πολάκη, προστίθεται ότι «νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

Της ανακοίνωσης του κόμματος είχε προηγηθείανάρτηση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος απαντώντας στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να τον αφήσειεκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και της άτυπης ενημέρωσης του κόμματος, είχε γράψει:

«Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή. Με “πηγές” δεν θα ανοίξω διάλογο ….
Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά. Εκεί θα μιλήσουμε και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο!»

Παρέμβαση Εισαγγελέα για την επίμαχη ανάρτηση

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε ηανάρτηση τουΠαύλου Πολάκημε τα ονόματα 33 δικαστών, τραπεζιτών, δημοσιογράφων αλλά και του επικεφαλής της Αρχής Δημοσίων Εσόδων τους οποίους στοχοποιεί.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ζητώντας να εξακριβώσει αν και από ποιους προκύπτει το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων, με βασικά αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και αυτό της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Η εισαγγελική παρέμβαση αφορά σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο και όχι μόνον την επίμαχη ανάρτηση Πολάκη. Η Εισαγγελία άμεσα, σε ό,τι αφορά τον κ. Πολάκη, θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή η οποία θα κρίνει αν τίθεται ή όχι θέμα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Κατά δικαστών, τραπεζιτών, δημοσιογράφων και του επικεφαλής της ΑΑΔΕστράφηκε ο Παύλος Πολάκης, μέσω ανάρτησής του. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, δημοσιεύοντας φωτογραφίες 5 δημοσιογράφων, τεσσάρων τραπεζιτών, του επικεφαλής της ΑΑΔΕ και τα ονόματα των 13 δικαστών του ειδικού δικαστηρίου που έκρινε ομόφωνα ένοχο τον Νίκο Παππά και τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή, για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

«Το “βαθύ κράτος”. Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς, δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά», έγραψε μεταξύ άλλων.

Ο βουλευτής Χανίων προχώρησε σε δεύτερη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, χωρίς να τοποθετείται ευθέως για τις εξελίξεις, αλλά σχολιάζοντας «Βόλτα στα Σφακια σήμερα ,στην Ανωπολη με τη Δωρα. Σε τόπους με απεριόριστους ορίζοντες ,καθαρο αέρα και λεβεντες ανθρώπους (χωριο της μάνας μου). Θυμήθηκα πολλά ανεβαίνοντας απ αυτά που έγιναν εδώ το 2010-14.»

Την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη σχολίασε με αιχμηρό τρόπο από νωρίς η Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας «Ο κ. Πολάκης ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της "κάτω πλατείας", τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν. Σήμερα στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έμαθαν, τίποτα δεν άλλαξαν»

Μετά και την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, η γαλάζια παράταξη επανήλθε και ζητά, ουσιαστικά, διαγραφή του βουλευτή, προσθέτοντας και το όνομα του Νίκου Παππά, αποδεικνύοντας ότι θα κάνει σημαία τις εξελίξεις στο ειδικό δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη Ν.Δ.«οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια. Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κανει ο κ. Τσιπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επισης αυτονοητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππα».

Αιχμηρό και το σχόλιο από το γραφείο της Χαριλάου Τρικούπη, με το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. να ασκεί κριτική στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά και να συνδέει το επεισόδιο με τον Πολάκη με την υπόθεση του Νίκου Παππά.

Αναλυτικά:

Η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, *δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου*.

Έρχονται, δε, σε συνέχεια δηλώσεων και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα είναι η επόμενη φορά *«είτε με το καλό είτε με το άγριο»*, αλλά και της *πλήρους κάλυψης στον ομόφωνα καταδικασμένο από την ελληνική Δικαιοσύνη, Νίκο Παππά*, τον οποίον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το ηθικό σθένος να θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

Ο κ. Τσίπρας, που στην τελευταία συνέντευξη του εμφανίστηκε δήθεν μετανοημένος για τη χειραγώγηση των θεσμών που συνειδητά επιχειρήθηκε επί διακυβέρνησής του, όσο και αν προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τάχα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Πολάκη, δεν πείθει κανέναν.

*Σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου, πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη είτε παραληρούν κατά των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ήταν ήδη εκτός κόμματος*.

Για άλλη μια φορά, *η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεταιόχι απλά χορηγός αλλά μέγας ευεργέτης της Νέας Δημοκρατίας*.

*Ο τόπος χρειάζεται μια πραγματικά εναλλακτική προοδευτική πρόταση εξουσίας για να κλείσει ο κύκλος της οδυνηρής για το δημόσιο συμφέρον διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη*.

Καταδικάζει και η ΕΣΗΕΑ

Ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει αδιανόητη και ανεπίτρεπτη τη στοχοποίηση δημοσιογράφων, δικαστικών λειτουργών και αξιωματούχων από τον Παύλο Πολάκη εξέδωσε και η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών τονίζοντας ότι «για πολλοστή φορά επιλέγει τη στρατηγική της έντασης δηλητηριάζοντας τον δημόσιο λόγο με αλαζονεία και απειλές».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Ανεπίτρεπτη και αδιανόητη χαρακτηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τη στοχοποίηση δημοσιογράφων, δικαστικών λειτουργών και αξιωματούχων από τον Βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παύλο Πολάκη μέσω ανάρτησης του στα SOCIAL MEDIA.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την στάση τού κ. Πολάκη ο οποίος για πολλοστή φορά επιλέγει την στρατηγική της έντασης δηλητηριάζοντας τον δημόσιο λόγο με αλαζονεία και απειλές.

Πηγή: efsyn.gr

 

Διαβάστε ακόμη

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

ΕΟΔΥ: Προσοχή στα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου – Τα μέτρα προφύλαξης

Αντικειμενικές αξίες: Αυτοί είναι οι δήμοι και οι ζώνες στις οποίες «κουρεύονται»

Διεπιστημονική έρευνα στις Νησίδες του Αιγαίου