Στρ. Καρίκης: Από την πρώτη Κυριακή θα επικρατήσει ο Αντ. Καμπουράκης (βίντεο)

Στρ. Καρίκης: Από την πρώτη Κυριακή θα επικρατήσει ο Αντ. Καμπουράκης (βίντεο)

Στρ. Καρίκης: Από την πρώτη Κυριακή θα επικρατήσει ο Αντ. Καμπουράκης (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 848 ΦΟΡΕΣ

Την πεποίθησή του ότι ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, θα επικρατήσει από την πρώτη Κυριακή των εκλογών και θα πιάσει άνετα το ποσοστό του 43% που θέτει ο εκλογικός νόμος, εξέφρασε, χθες, σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου, κ. Στράτος Καρίκης, ο οποίος καυτηρίασε την τακτική να στήνεται μία παράταξη με βασική αρχή να γκρεμίσει τον σημερινό δήμαρχο!

Αρχικά, ο κ. Καρίκης, κληθείς να σχολιάσει τις «μεταγραφές», που γίνονται το τελευταίο διάστημα από τη δημοτική αρχή, είπε: «Θα πω τη βασική αρχή, που είναι του ίδιου του δημάρχου: ότι εμείς συνεχίζουμε το έργο μας και το βλέπετε πολύ καλά, το ζείτε και ‘σεις καθημερινά ότι είμαστε εδώ για να δουλέψουμε και να ολοκληρωθεί το έργο το οποίο έχουμε θέσει ως στόχο.

Εγώ πιστεύω ότι αυτή η δημοτική αρχή, με τα έργα που έχει ξεκινήσει, έχει βάλει στόχο δεκαετίας, δηλαδή πώς θα είναι το νησί μας στα επόμενα δέκα χρόνια, πόσο θα έχει αλλάξει».

«Άρα-αυτό δεν έχει αλλάξει από το γεγονός ότι εμείς, αυτή τη στιγμή, ασχολούμαστε με το έργο και ταυτόχρονα “τρέχει” και μία προεκλογική εκστρατεία, ίσως και πολύ νωρίς με την προσπάθεια κάποιων συμπολιτών μας, κάποιων πολιτικών προσώπων, να ετοιμάσουν έναν συνδυασμό ο οποίος θα είναι απέναντί μας.

Εμείς συνεχίζουμε το έργο και αυτό που κάνουμε. Είναι άνθρωποι που θέλουμε και θέλουν οι ίδιοι, είτε συμμετέχουν σε εκλογική διαδικασία πρώτη φόρα, είτε συμμετείχαν, όπως έχω πει εγώ ο ίδιος σε προηγούμενες δημοτικές ή περιφερειακές αρχές, να ανακοινώνονται σιγά-σιγά και με βάση το χρόνο που οι ίδιοι θέλουν.

Άρα, είναι κοινό μυστικό, ας το πούμε, ότι τόσο ο δήμαρχος όσο και εγώ και πιθανώς και άλλο συνάδελφοι της δημοτικής αρχής, έχουμε συζητήσεις με πολλά στελέχη τα οποία θα εκπλήξουν με το γεγονός ότι θα είναι παρόντες στη δημοτική αρχή του Αντώνη του Καμπουράκη την επόμενη».

Και είπε, στη συνέχεια:

«Γιατί εγώ πιστεύω, πραγματικά, ότι ο εκλογικός νόμος και το ποσοστό του 43% είναι ένα ποσοστό το οποίο άνετα θα επιτύχει ο Αντώνης ο Καμπουράκης την πρώτη Κυριακή. Γι’ αυτό διατυπώνω-τουλάχιστον άποψη δική μου-αυτή τη συγκεκριμένη θέση».

Είπε, ακόμη, ότι, εκ των πραγμάτων, φαίνεται ότι πολύ εύκολα θα γίνει ο συνδυασμός του Αντώνη Καμπουράκη και μάλιστα με πολύ αξιόλογα στελέχη απ’ όλους τους χώρους, απ’ όλες τις επαγγελματικές τάξεις.

Τόνισε, μάλιστα, ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και θέλησε να πει ακόμη: «Ας καταργήσουμε τις ταμπέλες στη συμμετοχή μας στην αυτοδιοίκηση. Αυτή τη στιγμή στη δημοτική αρχή του Αντώνη Καμπουράκη συμμετέχουν άνθρωποι απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους.

Και δεν μ’ αρέσει και το εξής: δηλαδή, εγώ ποτέ δεν έστησα μια δημοτική παράταξη θέτοντας ως βασική μου αρχή να γκρεμίσω τον σημερινό δήμαρχο. Δεν το ‘κανα ούτε τότε επί Κουσουρνά, ούτε επί Φώτη Χατζηδιάκου. Πρέπει να παράξεις θέση και κρίνεσαι και από το έργο που έχεις παράξει όταν συμμετείχες σε προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Άρα, δεν θα ‘λεγα ότι είναι πολιτική θέση ότι πρέπει, πάση θυσία, να γκρεμιστεί ένας δήμαρχος από τη θέση του. Προσωπικά δεν μ’ αρέσει όλο αυτό που συμβαίνει. Όπως δεν μ’ αρέσουν κι αυτές οι τρικλοποδιές που βλέπω στους άλλους χώρους γιατί κύριο χαρακτηριστικό μου όπου συμμετείχα είναι να είμαι πολύ ευθύς απέναντι στους ανθρώπους που συνέπραξα, που συμμετείχα, και στις θέσεις μου και στις θέσεις τους και πάντα σε ένα επίπεδο συζήτησης πολύ ειλικρινές.

Βλέπω πράγματι ότι έχει επικεντρωθεί όλη αυτή η προσπάθεια σ’ αυτό. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι είναι πολιτική θέση ότι πρέπει όλοι να βρεθούμε μαζί για να γκρεμίσουμε μια δημοτική αρχή. Άλλωστε, δεν νομίζω ότι αυτή η δημοτική αρχή δεν έχει παράξει έργο. Έχει παράξει και θα κριθεί από το έργο της.

Συνεπώς, εμείς τα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον όλα αυτά, θα δουν πολλές εκπλήξεις, φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην πλευρά αυτών που θέλουν να φτιάξουν έναν άλλο συνδυασμό. Εγώ είμαι σίγουρος, όμως, και είναι πολύ δημοκρατικό ότι θα υπάρξει πιθανώς και δεύτερος και τρίτος συνδυασμός.

Ταυτόχρονα, όμως, ισχύει και η δική μας αρχή: ελάτε όλοι μαζί, με κριτήρια το καλό του τόπου μας να συμπράξουμε. Αυτό το μήνυμα θα δείτε ότι πολλοί άνθρωποι απ’ όλες τις παρατάξεις και απ’ όλες τις δημοτικές αρχές που υπήρξαν θα το δεχθούν».

Κλείνοντας, είπε ότι συζητάει με πάρα πολύ κόσμο και σιγά-σιγά οι ίδιοι-γιατί όποιον ανακοινώνει η δημοτική αρχή γίνεται πάντα σε συνεργασία μαζί του και στο χρόνο που ο ίδιος θέλει-θα ανακοινώσουν τα επόμενα βήματά τους σε επίπεδο προσώπων.

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών