Προσφορά ζωής από τους μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ.

Προσφορά ζωής από τους μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ.

Προσφορά ζωής από τους μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ.

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 873 ΦΟΡΕΣ

Η πρόσφατη εθνική τραγωδία στα Τέμπη έφερε για άλλη μία φορά στο προσκήνιο τις μεγάλες ανάγκες που πάντα υπάρχουν για αίμα.

Στο πλαίσιο αυτό, το 15μελές μαθητικό συμβούλιο, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου ΓΕ.Λ. Ρόδου και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου διοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, που έλαβε χώρα αντίστοιχο τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στη δράση αυτή, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την αγάπη τους προς κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες 17 ετών και άνω, γονείς και εκπαιδευτικοί που έσπευσαν να προσφέρουν αίμα με πνεύμα ανιδιοτέλειας.

Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που το σχολείο και οι μαθητές του δείχνουν την ευαισθησία τους στο ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Το 4ο ΓΕ.Λ. διοργανώνει κάθε χρόνο εθελοντική αιμοδοσία μαθητών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών, αποσκοπώντας στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση των παιδιών μας στο θέμα αυτό.

Βασικός στόχος τους είναι να κατανοήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες την αναγκαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος από υγιείς πολίτες για την κάλυψη των νοσοκομειακών αναγκών και την ανάγκη σταθερής επαναλαμβανόμενης εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Σε επόμενο στάδιο, αποτελεί προτεραιότητά τους να αποδεχτούν την υποχρέωση και την ευθύνη κάθε αιμοδότη να διαφυλάξει την υγεία του και να ενημερώνει για κάθε ενέργεια που πιθανόν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της αιμοδοσίας, συνειδητοποιώντας ότι ο εθελοντισμός είναι μία ανιδιοτελής, ηθελημένη πράξη με κοινωφελή σκοπό.

Μέσα από όλα αυτά, επιδιώκεται να αντιληφθούν ότι η εθελοντική προσφορά αίματος είναι εν τέλει μία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης.
Για άλλη μια φορά ,λοιπόν, τα παιδιά μάς έκαναν περήφανους και μάς έδειξαν τον δρόμο. Έναν δρόμο αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου ΓΕ.Λ. Ρόδου ευχαριστεί θερμά τους εργαζόμενους στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και εύχεται στους μαθητές και τις μαθήτριες αυτή η αιμοδοσία να αποτελέσει την αρχή και το παράδειγμα για πολλές ακόμα στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών