Φλας στο παρελθόν: 1963- Λόγω καιρού άφησε την άγκυρα στη Σύμη

Φλας στο παρελθόν: 1963- Λόγω καιρού άφησε την άγκυρα στη Σύμη

Φλας στο παρελθόν: 1963- Λόγω καιρού άφησε την άγκυρα στη Σύμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 265 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Κυριακή 24 Μαρτίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3590

ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΗ ΣΥΜΗ
Περιπέτειαι επιβατών λόγω της θαλασσοταραχής
Σφοδρά θαλασσοταραχή επεκράτει χθες από της πρωίας εις τον θαλάσσιον χώρον της Ρόδου, ενώ και εις ολόκληρον την περιοχήν Δωδεκανήσου η κατάστασις του καιρού επεδεινώθη από των νυκτερινών ωρών.

Λόγω της θαλασσοταραχής το Λιμεναρχείον απηγόρευσε την αναχώρησιν μικρών σκαφών. Εν τω μεταξύ εγνώσθη ότι προχθές το ατμόπλοιον «Μαριλένα» λόγω της κακοκαιρίας ηναγκάσθη να εγκατελείψη την άγκυράν του εις τον λιμένα της Σύμης.

Εις την Ρόδον προσήγγισεν εις Ψαροπούλαν, αλλά λόγω του καιρού παρά τας προσπαθείας που κατεβλήθησαν δεν κατόρθωσε να ολοκληρώση την αποβιβάση τους επιβάτας και τελικώς ανεχώρησε επιστρέφον εις Πειραιά και απεβίβασε τους επιβάτας εις το Ψαλλίδι της Κω.

Λόγω της κακοκαιρίας επίσης δεν επραγματοποιήθη την πρωίαν το αεροπορικόν δρομολόγιον προς Ρόδον, ενώ το «Κούριερ» μεθορμίσθη εις υπήνεμον θέσιν.

ΤΑΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑΣ ΩΡΑΣ ΠΡΟΧΘΕΣ
Κατόπιν πάλης με την θάλασσαν και με τους βράχους ένας πλοίαρχος έσωσε το καΐκι του εις Κάλυμνον
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας) Χθες κατά τας απογευματινάς ώρας έφθασεν εις αθλίαν κατάστασιν εκεί ο Ελευθέριος Κασάρης, κυβερνήτης πετρελαιοκινήτου, αφού διέσχισε ορεινήν περιοχήν διά των ποδών.

Ούτος ανέφερεν εις το Λιμεναρχείον, ότι το πετρελαιοκίνητον «Λεωνίδας» νηολογίου Καλύμνου 356 μετά τρίωρον πάλην προς τα κύματα, είχε ποδίσει εις την θέσιν Άγιος Ανδρέας της Καλύμνου.

Ανέφερεν, επίσης ότι επί του σκάφους είχεν αφήσει έναν ναύτην και το ανήλικον τέκνον του και ότι ο ίδιος έτρεξε να ειδοποιήση, διότι η μηχανή του σκάφους είχεν υποστή βλάβην και ήτο αδύνατος η μετακίνησις του.

Πάραυτα το Λιμεναρχείον Καλύμνου απέστειλε τα αλιευτικά «Φωτεινή» και «Λίμπερτυ», τα οποία μετά πολλάς προσπαθείας, ερυμούλκησαν το «Λεωνίδας» μέχρι του λιμένους της Καλύμνου.

ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΡΙΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ
Αύριον λόγω της Επετείου της 25ης Μαρτίου άπαντα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης κλεισταί θα παραμείνουν και άπασαι αι Βιομηχανίαι και Βιοτεχνίαι.
Ως ανεκοινώθη το ημερομίσθιον των εργατών θα καταβληθή υπό των εργοδοτών.

ΓΡΙΠΠΗ ΕΛΑΦΡΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΣΗΜΕΙΩΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Προς το Υγειονομικόν Κέντρον Δωδεκανήσου εκοινοποιήθη εγκύκλιος του Υπουργίου Κοινωνικής Προνοίας διά της οποίας παρέχονται οδηγίαι σχετικώς με τα μέτρα προφυλάξεως του κοινού εκ της γρίππης.
Σημειωτέον ότι ελαφράς μορφής γρίππη εσημειώθη κατ’ αυτάς τόσον εις Ρόδον, όσον και εις άλλας νήσους.

ΔΥΟ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
Εκ του τομέως εγγείων βελτιώσεων Δωδεκανήσου ανεκοινώθη ότι εξετελέσθησαν επιτυχώς διά γεωτρυπάνων του, δύο γεωτρήσεις, εκ των οποίων η μία εις την νήσον Κω με παροχήν 50 κυβικών μέτρων ωριαίως διά λογαριασμόν του Δήμου Κω, και η ετέρα εις Ρόδον εις την περιοχήν της κοινότητος Κοσκινού διά λογαριασμόν της Υπηρεσίας Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με απόδοσιν 70 κυβικών μέτρων ωριαίως.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...