Με επιτυχία η εκδήλωση με τίτλο "Γυναίκα- στερεότυπα και προκλήσεις στον εργασιακό χώρο"

Με επιτυχία η εκδήλωση με τίτλο "Γυναίκα- στερεότυπα και προκλήσεις στον εργασιακό χώρο"

Με επιτυχία η εκδήλωση με τίτλο "Γυναίκα- στερεότυπα και προκλήσεις στον εργασιακό χώρο"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1102 ΦΟΡΕΣ

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν, την προηγούμενη εβδομάδα, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, o κύκλος Lean Ιn Ρόδου και η WOMEN ACT, με τίτλο «ΓΥΝΑΙΚΑ -ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ».

Χαρακτηρίστηκε ως μία από τις καλύτερες εκδηλώσεις που έχουν γίνει στο νησί μας, τόσο ως προς τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη όσο και ως προς το περιεχόμενο, της, δηλαδή τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκειά της.

Η εκδήλωση έγινε την περασμένη Τετάρτη 29 Μαρτίου στις έξι το απόγευμα στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, στο πλαίσιο της σειράς δράσεων της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Ρόδου «Μάρτιος – μήνας ΓΥΝΑΙΚΑΣ», με τη συνδιοργάνωση του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης δήμου Ρόδου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο δικηγόρος Ρόδου, LL.M., M.Sc., υπ. Δρ. κ. Μάνος Τεχνίτης, μίλησε για την «έμφυλη διάσταση της διακριτικής μεταχείρισης στο χώρο εργασίας» και εξήγησε με απλά κατανοητά λόγια τα νομικά «εργαλεία» που υπάρχουν στη διάθεση της κάθε γυναίκας, για να αντιμετωπίσει καταστάσεις στον εργασιακό της χώρο.

Στο δεύτερο μέρος, με την πολύ σημαντική βοήθεια της συντονίστριας της εκδήλωσης κας Έλενας Γιαννίκη, Δικηγόρου-Μέλους Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΔΣΡ, τέσσερις κυρίες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα που τους τέθηκαν, με συγκεκριμένα στοιχεία και βιωματικές εμπειρίες.

Πρόκειται για τις κυρίες: Ράνια Κοσσιώρη, υποπρόξενος του Ην. Βασιλείου Ρόδου και Κω, μέλος κύκλου Lean In Ρόδου, Βαλασία Μυλωνά, υπ. Διδ., υπ. Εκπαίδευσης Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης,  επιμορφώτρια Creative Cube Greece, μέλος κύκλου Lean In Ρόδου, Ελευθερία Πελλού, συντάκτρια αστυνομικού - δικαστικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Η Ροδιακή»,  μέλος κύκλου Lean In Ρόδου και Στέλλα Ρουμπέτη,
Δικηγόρος, συντονίστρια της WomenAct στη Ρόδο.

Η όλη εκδήλωση διεξήχθη με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων, ενώ μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου μέρους της, ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, το οποίο έδωσε το θερμότερο χειροκρότημά του στους συμμετέχοντες και συνεχάρη τους διοργανωτές.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας