Στην Ισπανία στο πλαίσιο του Erasmus+ το 3ο Γυμνάσιο Ρόδου

Στην Ισπανία στο πλαίσιο του Erasmus+ το 3ο Γυμνάσιο Ρόδου

Στην Ισπανία στο πλαίσιο του Erasmus+ το 3ο Γυμνάσιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6287 ΦΟΡΕΣ

Κατά το χρονικό διάστημα από 5 έως 10 Μαρτίου 2023 έλαβε χώρα η μετακίνηση μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου Ρόδου στο πλαίσιο της 3ης κινητικότητας του γαλλόφωνου σχεδίου Erasmus+/ΚΑ229 με τίτλο: “La villedurable, unevilleécologique?” που πραγματοποιήθηκε στο εταιρικό σχολείο IES Jacaranda – Brenes, στην κοινότητα Brenes της Ισπανίας.

Στην κινητικότητα συμμετείχαν δώδεκα μαθητές/ριες και τέσσερις εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Ρόδου - «Βενετόκλειο» που συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν με τρεις ακόμη εταιρικές χώρες του ευρωπαϊκού σχεδίου (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία), με στόχο την ανάπτυξη ποικίλων ομαδοσυνεργατικών δραστηριότητων για την προσέγγιση της έννοιας «βιώσιμη πόλη».

Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, στο αστικό περιβόλι “Miraflores”, στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας “Renault – Séville” για το πρότζεκτ ανακύκλωσης και στην πόλη της Σεβίλλης για την καταγραφή στιγμιότυπων της οικολογικής συνείδησης των πολιτών.

Μαθητές και καθηγητές επικοινώνησαν, αντάλλαξαν απόψεις, προβληματίστηκαν, δημιουργήσαν δεσμούς φιλίας και συνέβαλαν μέσω της ενεργούς συμμετοχής τους στην προσπάθεια αποκρυστάλλωσης της οικολογικής συνείδησης.

Η ομάδα του 3ου Γυμνασίου Ρόδου έτυχε θερμής υποδοχής από τον διευθυντή του σχολείου Ignacio Carnero Iglesias, τον υπεύθυνο υλοποίησης του σχεδίου Manuel Morente, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/ριες, καθώς και από τον δήμαρχο και εκπροσώπους της δημοτικής αρχής της κοινότητας Brenes.

Στη διαπολιτισμική αυτή συνάντηση συνόδευσαν τους μαθητές/τριες οι εκπαιδευτικοί: Σιώπη Αλεξάνδρα, Μαυρουδή Ελισάβετ, Τσάπρα Κωνσταντία και Αδαμόπουλος Παναγιώτης.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου