ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Ως ανεκοινώθη αρμοδίως αρχίζει επέκτασις της ΔΕΗ προς χωριά της νήσου Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Ως ανεκοινώθη αρμοδίως αρχίζει επέκτασις της ΔΕΗ προς χωριά της νήσου Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: Ως ανεκοινώθη αρμοδίως αρχίζει επέκτασις της ΔΕΗ προς χωριά της νήσου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 214 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Κυριακή 7 Απριλίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3601

ΩΣ ΑΝΕΚΟΙΝΩΘΗ ΑΡΜΟΔΙΩΣ
ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΠΕΚΤΑΣΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΠΡΟΣ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ
Ο εξηλεκτρισμός των νήσων
Κατά το πρόγραμμα της ΔΕΗ, εντός του έτους θα γίνη η επέκτασις του ηλεκτροφωτισμού προς τας κοινότητας Αφάντου, Παραδεισίου, Καλαμώνος-Δαματριάς. Τούτο ανεκοινώθη υπό εκπροσώπου της ΔΕΗ.
Ως ανεκοίνωσεν επίσης ο ίδιος εκπρόσωπος της Δημοσίας Επιχειρήσεως Ηλεκτρισμού απεστάλη εις την νήσον Χάλκην νέα ηλεκτρική μηχανή δυνάμεως 40 ίππων διά την κάλυψιν των τοπικών αναγκών και την επέκτασιν του ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης εις την νήσον Τήλον εγένετο μελέτη υπό συνεργείου και ελήφθησαν μέτρα διά την απρόσκοπτον λειτουργίαν των μηχανών και διά την επέκτασιν του δικτύου. Εξ άλλου η ΔΕΗ ανέλαβε και τον εξηλεκτρισμόν της νήσου Σύμης, όπου συντόμως πρόκειται να γίνη μελέτη διά την αντιμετώπισιν όλων των προβλημάτων.

Ο ΟΓΑ ΗΡΧΙΣΕ ΤΗΝ KAΤΑΒΟΛΗΝ
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΕΙΣ ΑΓΡΟΤΑΣ
ΕΠΙΤΑΓΑΙ ΕΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ - ΑΦΑΝΤΟΥ
ΑΘΗΝΑΙ, 6. (Ιδ. αντάπ.) Πληροφορούμεθα ότι ο ΟΓΑ απέστειλεν σήμερον διά προσωπικών επιταγών εις τους πρωιμοκαλλιεργητάς των κοινοτήτων Καλυθιές και Αφάντου δρχ. 141.000 και 61.000 αντιστοίχως διά τας ζημίας τας οποίας ούτοι υπέστησαν κατά τας τελευταίας θεομηνίας εκ της χαλάζης και του παγετού.
Εν τω μεταξύ προχωρεί η διαδικασία εκκαθαρίσεως των ζημίων διά τους καλλιεργητάς των κοινοτήτων Καλαβάρδων Απολλώνων, Λίνδου, Καλάθου, Μαλώνας, Κοσκινού, Τήλου, Παραδεισίου και Φανών.

ΠΕΝΤΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΕΙΣ ΡΟΔΟ
ΘΑ ΦΘΑΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΖΩΗΡΑ ΚΙΝΗΣΙΣ
Κατ’ εγκύρους πληροφορίας από της 15ης τρέχοντος εκτός των δύο αεροπλάνων της γραμμής θα προσγειώνονται καθημερινώς εις τον αερολιμένα της Ρόδου και έτερα τρία ξένα αεροσκάφη προερχόμενα εκ του εξωτερικού, με ξένους περιηγητάς. Ούτω η κίνησις εις τον αερολιμένα της Ρόδου κατά το τρέχον έτος θα υπερβή κάθε άλλην των παρελθόντων ετών, πιστεύεται δέ ότι θα καταστή ο δεύτερος αερολιμήν εις κίνησιν της χώρας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ
Καθήκον μας θεωρούμεν όπως ευχαριστήσωμεν θερμώς τον Κυβερνήτην και πλήρωμα του αμερικανικού πολεμικού Τράβερς Κόουντι οίτινες έθεσαν εις την διάθεσιν ημών 40 δέματα περιέχοντα ιματισμόν και βιβλία προς διάθεσιν κατά την κρίσιν μας εις απόρους δημότας.
Ο Δήμαρχος
Δρ. ΜΙΧ. ΠΕΤΡΙΔΗΣ

ΔΙΑ ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΕΙΣ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟΝ
Ανηγγέλθη χθες υπό του Υπουργού κ. Κωτιάδη, προς τον Γεωργικόν Συνεταιρισμόν Μεσαναγρού Ρόδου ότι υπό της Αγροτικής Τραπέζης ένεκρίθη η χορήγησις εις αυτόν μακροπροθέσμου δανείου εξ 80.000 δραχμών. Το εν λόγω δάνειον θα διατεθή διά την αγοράν ενός τρακτέρ, προς εξυπηρέτησιν των γεωργικών εργασιών της κοινότητος.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...