Καθόλου καλή δεν είναι η εικόνα των Κολυμπίων

Καθόλου καλή δεν είναι η εικόνα των Κολυμπίων

Καθόλου καλή δεν είναι η εικόνα των Κολυμπίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1422 ΦΟΡΕΣ

Χρειάζεται να γίνουν πολλά, υποστηρίζει το Σωματείο Καταστηματαρχών

Την άμεση επίλυση σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως η καθαριότητα, ο ελλιπής φωτισμός αλλά και η αποψίλωση, ζητούν με επιστολή τους τα μέλη του Σωματείου Καταστηματαρχών και Επαγγελματιών Κολυμπίων.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρηματίες και καταστηματάρχες της περιοχής, τονίζουν μεταξύ άλλων πως παρά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν εντούτοις τα παραπάνω προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται με αποτέλεσμα «η εικόνα που αντικρίζει κανείς στην περιοχή των Κολυμπίων είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών».

Αναλυτικά η επιστολή του Σωματείου Καταστηματαρχών και Επαγγελματιών Κολυμπίων αναφέρει τα εξής:
«Διανύοντας τις πρώτες εβδομάδες της νέας τουριστικής σεζόν (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παρουσιάζεται ως η καλύτερη των τελευταίων ετών), η εικόνα που αντικρίζει κανείς στην περιοχή των Κολυμπίων είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών, καθώς πρώτη φορά βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση με την καθημερινότητα.

Από πέρσι, ως Σωματείο Καταστηματαρχών και Επαγγελματιών της περιοχής, έχουμε καταθέσει επανειλημμένα επιστολές με πρωτόκολλο προς όλες τις Υπηρεσίες του δήμου απαριθμώντας τα προβλήματα.

Σχεδόν τίποτα απ’ αυτά δεν έχει διορθωθεί, εν αντιθέσει τα προβλήματα φαίνεται να διογκώνονται συνεχώς.

Ανέκαθεν, η προετοιμασία της περιοχής ξεκινούσε σχεδόν από τον Γενάρη με καθημερινή παρουσία χορτοκοπτικών, οδοκαθαριστών και αρκετών μηχανημάτων.

Φέτος όμως, εκτός από την ημέρα εθελοντισμού (η οποία οργανώνεται με σκοπό να γίνει μια πιο συντονισμένη προσπάθεια καθαρισμού μεγάλου μέρους του οικισμού με τη συνεργασία ξενοδόχων, καταστηματαρχών και δήμου), η παρουσία του δήμου ήταν για πέντε ημέρες, με δυο - τρεις υπαλλήλους μόνο και αυτά ύστερα από πολλές πιέσεις και τηλεφωνήματα.

Τα προβλήματα είναι πολλά, επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τα τρία πιο βασικά που αφορούν την καθημερινότητα:
1. Η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι ελλιπής και ασυγχρόνιστη σε σημείο που μας φέρνει σε μεγάλη αγανάκτηση.

2. Ο ελλιπής φωτισμός.
• Θα πρέπει να δοθεί μία λύση έστω και προσωρινή έως ότου να ολοκληρωθεί το έργο τέλη Μαΐου στην οδό Ευκαλύπτων (κομμάτι όπου γίνονται τα νέα πεζοδρόμια – δρόμος), φοβούμενοι ότι δεν θα αργήσει να συμβεί κάποιο ατύχημα εκεί. Τίθεται θέμα ασφάλειας πεζών και οδηγών.

• Όσον αφορά το υπόλοιπο κομμάτι φωτισμού της περιοχής και εκεί παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα και ελλείψεις στη φωταγώγηση των δρόμων εξαιτίας της ελλιπούς συντήρησης του δικτύου.

3. Τέλος η αποψίλωση. Λόγω των πολλών αγροτεμαχίων στον οικισμό υπάρχει πολύ μεγάλος όγκος σε χόρτα στα περισσότερα πεζοδρόμια και τους δρόμους.

Μετά από πολλές συναντήσεις που είχαμε τους περασμένους μήνες με τους ιθύνοντες, η αλήθεια είναι ότι πήραμε αρκετές υποσχέσεις:
• Για επιπλέον προσωπικό καθαριότητας.

• Για επιπλέον μηχανήματα καθαριότητας.
• Για καλύτερη επιτήρηση όλου του οικισμού.
• Και για πολλά άλλα...

Προς απογοήτευση μας τίποτα από αυτά δεν έγινε.
Η εικόνα είναι πλέον ξεκάθαρη και είναι κοινή διαπίστωση όλων των επιχειρηματιών της περιοχής.

Αν πραγματικά ΜΑΣ- ΣΑΣ ενδιαφέρει να διατηρήσουμε ένα σχετικά καλό τουριστικό επίπεδο στο brand name Ρόδος, ας δείξετε λίγη ευαισθησία παρακαλώ!»

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου