Κ. Στρατής: Καθυστερημένη η Προγραμματική Σύμβαση για την Παλιά Πόλη

Κ. Στρατής: Καθυστερημένη η Προγραμματική Σύμβαση για την Παλιά Πόλη

Κ. Στρατής: Καθυστερημένη η Προγραμματική Σύμβαση για την Παλιά Πόλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 809 ΦΟΡΕΣ

Κριτική στη δημοτική και περιφερειακή αρχή, με αφορμή την Προγραμματική Σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη, άσκησε -μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου- ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής.

«Πρόκειται για μία καθυστερημένη Προγραμματική Σύμβαση» ανέφερε, κάνοντας λόγο για πολιτικό παίγνιο, από το οποίο κάποιοι επιδιώκουν να βγουν κερδισμένοι με όρους μικροπολιτικής σε βάρος του μνημείου και των πολιτών της Ρόδου.

Επισήμανε ότι Προγραμματική Σύμβαση υπήρχε από το 2019, ωστόσο μπλοκαρίστηκε από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την επίκληση της προεκλογικής περιόδου.

«Τέσσερα χρόνια μετά, εν μέσω πάλι προεκλογικής περιόδου, υπογράφεται Προγραμματική Σύμβαση, που κατά 70% με 80% είναι ίδια με την προηγούμενη» είπε, τονίζοντας ότι κανένας λόγος δεν μπορεί να δικαιολογήσει την τετραετή καθυστέρηση.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της χρηματοδότησης, σημείωσε ότι αυτή είναι αβέβαιη.

«Στην Προγραμματική Σύμβαση προβλέπονται 63 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 53 εκατομμύρια θα τα διαθέσει ο δήμος Ρόδου. Υπάρχουν αυτά τα χρήματα; Από πού θα τα αντλήσει; Δεν αναφέρεται. Η δε περιφέρεια δεν έχει καμία χρηματοδοτική συμβολή» υπογράμμισε.

Επικριτικός ήταν ο πρώην υφυπουργός και ως προς την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης μόνο από τις Οικονομικές Επιτροπές του δήμου και της περιφέρειας.

«Είναι αδιανόητο για τέτοιο ζήτημα να μην υπάρξει τουλάχιστον μια συζήτηση ενημερωτική σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου. Αυτό σε μία ευρωπαϊκή δημοκρατία δεν στέκει» είπε, τονίζοντας ότι αυτή η μυστικοπάθεια, μαζί με την έλλειψη ενημέρωσης και ουσιαστικής εμπλοκής των στελεχών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, δημιουργούν υπόνοιες ότι ίσως υποκρύπτεται στόχευση για μία έντονη τουριστική εκμετάλλευση.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»