Άθλια εικόνα από κατασχεμένα αυτοκίνητα στην καρδιά του λιμανιού της Ρόδου

Άθλια εικόνα από κατασχεμένα αυτοκίνητα στην καρδιά του λιμανιού της Ρόδου

Άθλια εικόνα από κατασχεμένα αυτοκίνητα στην καρδιά του λιμανιού της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4504 ΦΟΡΕΣ

Επιχείρηση μεταφοράς τους θα πραγματοποιήσει το Λιμενικό Ταμείο

Περισσότερα από 60 κατασχεμένα αυτοκίνητα από το Τελωνείο της Ρόδου (τα περισσότερα αχρηστευμένα λόγω παλαιότητας) βρίσκονται ατάκτως σταθμευμένα και σκουριάζουν έξω από το Τελωνείο της Ρόδου, στο κεντρικό λιμάνι του νησιού μας και μπροστά στα μάτια δεκάδων χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται καθημερινά το νησί μας με τα προγραμματισμένα δρομολόγια των κρουαζιεροπλοίων.

Τα αυτοκίνητα αυτά, έχουν δεσμευτεί και κατασχεθεί κατά καιρούς από τις τελωνειακές αρχές της περιοχής μας και σε κάποιες χρονικές συγκυρίες βγαίνουν σε πλειστηριασμό από τον ΟΔΔΥ (Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού). Στους πλειστηριασμούς αυτούς, αγοράζονται από τους ενδιαφερόμενους τα καλύτερα ή τα πιο νέα αυτοκίνητα, ενώ τα υπόλοιπα, παραμένουν εκεί και σκουριάζουν.


Το πρόβλημα πάντως είναι διαχρονικό, αφού εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει εξευρεθεί ένας χώρος που να πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται (κυρίως αυτές της φύλαξης) έτσι ώστε να μεταφερθούν τα κατασχεμένα αυτά αυτοκίνητα με ασφάλεια στο σημείο και να απελευθερωθεί έτσι ο αντίστοιχος χώρος μέσα στην καρδιά του λιμανιού μας.

Για τον λόγο αυτό και έπειτα από σχετική εντολή του ίδιου του δημάρχου Ρόδου κου Αντώνη Καμπουράκη προς το Λιμενικό Ταμείο και τον πρόεδρο κο Βασίλη Παπαοικονόμου, ξεκίνησε διαδικασία κατασκευής κατάλληλου φυλασσόμενου χώρου εντός του λιμανιού της Ακαντιάς.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες, οι αδειοδοτήσεις και να εκτελεστεί το έργο αυτό, εξετάζεται πάντως και μία ακόμα λύση, αυτή της μεταφοράς των οχημάτων σε άλλο χώρο, εκτός πόλεως Ρόδου, ο οποίος πάντως θα φυλάσσεται και θα είναι απόλυτα ασφαλείς, έτσι ώστε να μην λεηλατηθούν τα οχήματα αυτά.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»