Καθηγητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου ολοκλήρωσαν με επιτυχία σεμινάριο Erasmus+ KA1

Καθηγητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου ολοκλήρωσαν με επιτυχία σεμινάριο Erasmus+ KA1

Καθηγητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου ολοκλήρωσαν με επιτυχία σεμινάριο Erasmus+ KA1

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 9150 ΦΟΡΕΣ

Τρεις καθηγητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου ολοκλήρωσαν με επιτυχία το σεμινάριο Erasmus+ KA1 με θέμα "Take action- Go Green: How Eco-Friendly Schools can form a Better Future" στην Κοπεγχάγη.

Το σεμινάριο διεξήχθη από τις 24 Απριλίου έως τις 29 Απριλίου 2023 και επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη αξιών για την καλλιέργεια ήθους βιωσιμότητας, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα, την κοινωνική περιβαλλοντική ευθύνη και την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων.


Οι τρεις καθηγητές, η Αθανασία Τσάπου, ο Κώστας Τσαμπανάκης και η Ελένη Αναγνώστου, έχουν πάθος να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο μέλλον για τους μαθητές τους και την κοινότητα. Το σεμινάριο Erasmus+ KA1 τους έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσουν νέες γνώσεις σχετικά με τον τρόπο ενσωμάτωσης της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στη διδασκαλία τους και την προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών στα σχολεία τους.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι εκπαιδευτικοί έμαθαν για τις τελευταίες τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές στην εκπαίδευση για την αειφορία, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ενσωμάτωσης φιλικών προς το περιβάλλον αρχών στο πρόγραμμα σπουδών και του τρόπου δημιουργίας βιώσιμων τάξεων και σχολείων.

Είχαν επίσης την ευκαιρία να δικτυωθούν με άλλους εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη και να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες και γνώσεις. Το σεμινάριο Erasmus+ KA1 αποτελεί μέρος του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο στοχεύει στην προώθηση της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της ανάπτυξης της νεολαίας σε όλη την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα παρέχει ευκαιρίες σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να συμμετάσχουν σε διεθνείς μαθησιακές εμπειρίες και να αποκτήσουν νέες γνώσεις για διαφορετικούς πολιτισμούς, γλώσσες και εκπαιδευτικά συστήματα.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου