Γ. Παρασκευάς: Τι θα έλεγε ο Δημήτρης Κρεμαστινός για τα αποκαλυπτήρια

Γ. Παρασκευάς: Τι θα έλεγε ο Δημήτρης Κρεμαστινός για τα αποκαλυπτήρια

Γ. Παρασκευάς: Τι θα έλεγε ο Δημήτρης Κρεμαστινός για τα αποκαλυπτήρια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 767 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Γιάννης Παρασκευάς

Μπορείς να το χαρακτηρίσεις σαν λάθος, την ώρα που διάβηκα τις πύλες του Αχέροντα και μόνιμος κάτοικος πια του Άδη, το έκανα το λάθος, τις πρώτες ώρες που εκεί βρέθηκα, αντί να πιώ νερό από τον ποταμό της Λήθης, τη δίψα μου να καταλαγιάσω προσπαθούσα και δεν θυμάμαι πόσο νερό, από τον ποταμό της Μνημοσύνης αχόρταγα ρούφηξα.

Φίλε μου, ίσως να έφταιγε και το γεγονός, ότι άκαιρα και απροετοίμαστος μπορώ να πω, πήρα το διαζύγιο από τον κόσμο των ζωντανών.
Ένοιωθα τότε, ότι είχα ακόμη πολλά να κάνω, πολλά να δω και να ζήσω και πίστευα ότι ο κύκλος της ζωής μου, δεν θα έκλεινε τόσο απρόσμενα.


Αν και κατά βάθος μου άρεσε η μοναξιά μου, με ικανοποιούσε η εμφιλοχώρηση και το ψάξιμο του εσώτερου εγώ μου, παρ όλα αυτά, ένοιωθα μια περίεργη ικανοποίηση με τη συναλλαγή μου με πολλούς ανθρώπους.


Θαρρείς και την είχα την ανάγκη της επαφής, με έτρωγε σαν φιδάκι η επιθυμία να γνωρίσω τον κόσμο και να κατανοήσω πώς σκέφτεται, να καταλάβω τι είναι αυτό που πράγματι ζητά ο καθένας από τη ζωή του και από τον εαυτό του.


Πολλές εξομολογήσεις σου έκανα όλα αυτά τα χρόνια και για την προσωπική μου ζωή, για τις επιθυμίες μου, για τα θέλω μου, τις εκτιμήσεις μου για την πολιτική ζωή και τι εγώ περίμενα.


Σίγουρα και θυμάσαι, πόσο με στεναχωρούσε η συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων, όχι των απλών ανθρώπων,αλλά αυτών που είχαν μια κάποια θέση, κάποιο πρόσκαιρο αξίωμα, για το πώς αντιμετώπιζαν τους άλλους και πως, το οτιδήποτε έκαναν, είχε πάντα ένα και μοναδικό στόχο, το δικό τους όφελος.


Χρόνια γιατρός, ήξερα πάντα τιέπρεπε επιστημονικά να κάνω και ποια θα έπρεπε να είναι η στάση και συμπεριφορά μου στους ασθενείς μου.

Ανάλωσα χρόνια και προσπάθεια να καταλάβω τους άλλους, είχα μια αίσθηση και μια άποψη, αν καταφέρω τους άλλους να τους καταλάβω και να τους γνωρίσω, θα καταλάβω και θα γνωρίσω τον εαυτό μου.


Φαίνεται πως δεν πρόλαβα, δεν πρόκανα, όπως έλεγε και ο Φλωράκης, το αρνητικό της ιστορίας είναι, ότι ή δεν έδωσα το δικαίωμα ή δεν μπόρεσαν και οι άλλοι να με καταλάβουν και να με γνωρίσουν.


Έχεις εν μέρει φίλε μου δίκιο, η ενασχόλησή μου με την πολιτική διαφοροποίησε πολλά πράγματα, έπαψα να είμαι μόνο γιατρός, έπαψα να είμαι μόνο ο Δημήτρης, με τα δικά του θέλω και τις δικές του προσωπικές επιλογές.


Να το αρνηθώ δεν μπορώ, μια μετάλλαξη συμπεριφορών όλη αυτή η ιστορία την έφερε, δεν κατάφερε όμως να διαφοροποιήσει τον πυρήνα της προσωπικότητάς μου.
Νοιώθω ακόμα και τώρα, που βιώνω το άχρονο του επέκεινα, το τί μου πρόσφερε η συνάντηση μου με αυτόν τον μεγάλο άνθρωπο, όχι μόνο τον μεγάλο πολιτικό Ηγέτη, τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.


Άλλαξε τη ζωή μου, άλλαξε τον τρόπο που έβλεπα τον κόσμο, μεγιστοποίησε τους ορίζοντες μου, πρώτα άνθρωπος, Δημήτρη, μου δίδαξε και μετά γιατρός ή πολιτικός.
Κοντά του πολλά διδάχτηκα, η πολιτική είναι το μέσο προσφοράς στους πολλούς και τους αδύναμους έλεγε, ακόμα και στις στιγμές της σωματικής του αδυναμίας.


Η Κοινωνική προσφορά είναι χρέος, είναι υποχρέωση όλων και για ό,τι προσφέρεις μην επιδιώκεις την ανταπόδοση, αν είναι να έλθει, θα κάνει την εμφάνισή της, εσύ δεν την προκαλείς.


Η υστεροφημία σαν στόχος ζωής, πολλά δεινά προκαλεί.
Δεν θλίβομαι, γιατί η άυλη ύπαρξή μου στερείται συναισθημάτων, κρίνω μόνο και πιστεύω, πως η κρίσις η εμή δικαία έστιν, δεν κατανοώ και βέβαιο είναι, ότι όλα αυτά που συνέβησαν, δεν έχουν καμιά σχέση με τις αρχές και τις πεποιθήσεις μου.
Ανθρώπινη αδυναμία, όσο ζεί κάποιος θέλει και την καταξίωση και την αναγνώριση της προσφοράς και Κοινωνικής του παρουσίας.


Κάποιοι πίστευαν, ότι μου αποδίδουν τιμή, με μια προτομή στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου, ίσως γιατί πίστευαν πως αυτό θα το ήθελα και θα μου άρεσε, να το δεχτώ, ανθρώπινη ματαιοδοξία θα έλεγε κάποιος.


Πολλές προτομές θα έπρεπε εκεί να στηθούν, γιατί και άλλοι συνέβαλαν στην απόφαση και την ανέγερση του Νοσοκομείου και πάνω από όλους η πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.


Του κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ την παρουσία και πρωτοκαθεδρία, δεν μπορώ να κατανοήσω.
Έζησα από κοντά και από πρώτο χέρι, τη σχέση του πατέρα ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και του πολιτικού μου μέντορα του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.


Έζησα από κοντά το Ειδικό Δικαστήριο, τις προσπάθειες του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, για τον πολιτικό και σωματικό αφανισμό του ΑΝΔΡΕΑ.
Έζησα τις κατηγορίες, τις σκευωρίες, τα ψέματα και τις ίντριγκες και έζησα ταυτόχρονα τη μεγαλωσύνη του άλλου.


Δεν μπορώ να καταλάβω, με ποιο θράσος βρέθηκε ο ΝΥΝ Πρωθυπουργός στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής μου και μάλιστα κάτω από την επιγραφή της ονοματοδοσίας του Νοσοκομείου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ».


Να δεχτώ φίλε μου Γιάννη, ότι εμένα ο κ. πρωθυπουργός δεν με γνώριζε, την ιστορία δεν την ήξερε;
Δεν ήξερε πως, ό,τι γράφει δεν το ξεγράφει;
Ένα μήνυμα του στέλνω, η τυμβωρυχία δεν φέρνει ψήφους, φέρνει μόνο απαξίωση.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου