ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- Υπάρχει πετρέλαιον εις την περιοχήν της Αρχαγγέλου Ρόδου;

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν: 1963- Υπάρχει πετρέλαιον εις την περιοχήν της Αρχαγγέλου Ρόδου;

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- Υπάρχει πετρέλαιον εις την περιοχήν της Αρχαγγέλου Ρόδου;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 301 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Παρασκευή 24 Μαΐου 1963
Αριθ. Φύλλου 3639

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΝ
ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗΝ
ΤΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΡΟΔΟΥ;
Ως πληροφορούμεθα, δύο Γερμανοί γεωλόγοι, ενεργούντες κατόπιν εντολής ξένης εταιρείας, επραγματοποίησαν ερεύνας εις την περιοχήν Αρχαγγέλου. Ούτοι ανεκοίνωσαν ότι δεν αποκλείεται η ύπαρξις πετρελαίου εις την περιοχήν του Αρχαγγέλου.


ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΕΙΣ ΣΜΥΡΝΗΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ
ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ Ν. Α. ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Σήμερον ανεχωρεί μετά πενθήμερον παραμονήν εις Ρόδον ο Αρχηγός του Αεροπορικού Αρχηγείου του ΝΑΤΟ Σμύρνης Αμερικανός στρατηγός Λιούμαν. Ο κ. Λιούμαν επεσκέφθη την Ρόδον μετά των επιτελών του, θα επανέλθη εις την Σμύρνην.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕΝ ΤΟΝ Κ. ΚΩΤΙΑΔΗΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΗΓΜΑΤΟΥΧΟΙ ΡΟΔΟΥ
Εκ μέρους των παραπηγματούχων Αγίου Δημητρίου Ρόδου, οίτινες παρέμενον αναποκατάστατοι και ήδη βάσει αποφάσεως θα λάβουν δάνεια διά την στεγαστικήν των τακτοποίησιν, απεστάλη προς τον Υπουργόν Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδην τηλεγράφημα, διά του οποίου εκφράζονται ευχαριστίαι διά το ενδιαφέρον του Δωδεκανησίου Υπουργού και της Κυβερνήσεως και τονίζεται η εκτίμησις των προσφύγων παραπηγματούχων διά το Κυβερνητικόν έργον.

ΕΛΗΦΘΗ ΕΝΤΑΥΘΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΡΟΔΟΥ
Ελήφθη εις την Ρόδον προσφορά αποσταλείσα παρά Γερμανικού Οίκου, διά την ανέγερσιν και τον εξοπλισμόν των Νέων Σφαγείων Ζώων της Ρόδου, διά τα οποία έχει ληφθή απόφασις του δημοτικού συμβουλίου. Βάσει της εν λόγω αποφάσεως προβλέπεται η κατασκευή νέων συγχρονισμένων σφαγείων εις την Ρόδον, εις θέσιν καθορισθησομένην. Ήδη, αναμένεται ότι το Δημοτικόν Συμβούλιον Ρόδου εις μίαν των προσεχών συνεδριάσεών του θα εξετάση το θέμα.

ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΡΜΙΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΝ
ΣΥΜΗ (Του ανταποκριτού μας). Ο κ. Θεόδωρος Κυπραίος απέστειλεν εις την Ι. Μονήν Πανορμίτου ποσόν 250 δολ. διά την επίπλωσιν των εκ της δωρεάς των ανεγερθέντων οικοδομημάτων. Εξ’ άλλου διά των υπό του συμαϊκού σωματείου του Κάμπελ Οχάϊο αποσταλέντων 300 δολλ. κατασκευάσθησαν τα έπιπλα των εκ της δωρεάς του ως άνω συλλόγου ανεγερθέντων οικοδομημάτων. Κατά δηλώσεις κύκλων της εφορείας τα νέα οικοδομήματα θα είναι έτοιμα την Πεντηκοστήν.

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟΝ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ «ΡΟΔΙΝΙ»
Ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος του Δήμου Ρόδου, το πρώτον τμήμα του κτιρίου του κέντρου Ροδίνι εις το ομώνυμον πάρκον, θα έχη αποπερατωθή μέχρι τέλους του Ιουνίου.
Το εν λόγω τμήμα είναι το περιλαμβάνον τους χώρους υπηρεσιών του κέντρου. Κατόπιν αυτού, θα καταστή δυνατόν να λειτουργήση το κέντρον εφέτος κατά την θερινήν περίοδον, δεδομένου ότι και οι διάφοροι χώροι έχουν ήδη διαμορφωθή.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...