Θλίψη και συγκίνηση στη Ρόδο από το θάνατο του νεαρού τουρίστα που τον χτύπησε κεραυνός ενώ βρίσκονταν στη θάλασσα

Θλίψη και συγκίνηση στη Ρόδο από το θάνατο του νεαρού τουρίστα που τον χτύπησε κεραυνός ενώ βρίσκονταν στη θάλασσα

Θλίψη και συγκίνηση στη Ρόδο από το θάνατο του νεαρού τουρίστα που τον χτύπησε κεραυνός ενώ βρίσκονταν στη θάλασσα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 10695 ΦΟΡΕΣ

Συγκλονιστική προσπάθεια από ποδοσφαιριστή να τον ανασύρει από τη θάλασσα και να τον επαναφέρει στη ζωή

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία, από τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διήμερο στη Ρόδο, σε ό,τι αφορά τα ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα για την εποχή, αλλά και τις συνέπειες από αυτά.

Ο χθεσινός θάνατος από κεραυνό του νεαρού τουρίστα από τη Βρετανία, την ώρα που κολυμπούσε στην περιοχή της Αγίας Αγάθης, προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στο νησί μας καθώς ο νεαρός ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία και είχε έρθει για διακοπές στη Ρόδο και άλλες φορές μαζί με την οικογένειά του.

Ο 26χρονος Βρετανός τουρίστας, κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Αγάθης και έκανε θαλάσσια δραστηριότητα με σανίδα SUP ενώ η φίλη του τον βιντεοσκοπούσε από την παραλία. Την ώρα που ήταν πάνω στη σανίδα του (τύπου SUP) ο ουρανός σκοτείνιασε και ξέσπασε το μπουρίνι αλλά παρά τις εκκλήσεις των υπόλοιπων τουριστών να βγει έξω, αυτός παρέμενε μέσα στη θάλασσα.

Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 13:30. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και με τη βοήθεια ενός 47χρονου κατοίκου της περιοχής, ο 26χρονος νεαρός μεταφέρθηκε στη στεριά όπου οι διασώστες έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο 26χρονος νεαρός, βρισκόταν μέσα στη θάλασσα πάνω στη σανίδα τύπου SUP ενώ από την στεριά η φίλη του τον βιντεοσκοπούσε. Τότε ένας κεραυνός έπεσε σε μικρή απόσταση από το σημείο που βρισκόταν ο ίδιος, με αποτέλεσμα να τον κεραυνοβολήσει και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ο ίδιος έχασε τις αισθήσεις του και  έπεσε από τη σανίδα με το κεφάλι στη θάλασσα! Η φίλη του άρχισε να καλεί σε βοήθεια και σε κοντινή απόσταση από το σημείο, βρισκόταν ένας 47χρονος ποδοσφαιριστής, από τον Άγιο Γεώργιο Μαλώνας, ο Βραζιλιάνος Wander Machado.

Μιλώντας οWander Machado στη «Ροδιακή» επισήμανε ότι αμέσως μόλις κατάλαβε τι είχε συμβεί, πέταξε το κινητό του και έπεσε μόνος του στη θάλασσα με τα ρούχα, κολυμπώντας για να φθάσει κοντά στον άτυχο Βρετανό.

«Μόλις τον πλησίασα, είδα ότι ήταν γυρισμένος μπρούμυτα στο νερό και το πρόσωπό του ήταν μελανό! Αμέσως κατάλαβα ότι το κάθε δευτερόλεπτο ήταν σημαντικό και άρχισα να τον τραβώ για να τον βγάλω στη στεριά. Φοβόμουν μην πάθω κι εγώ τα ίδια, αφού έβρεχε ακόμα.Όμως δεν σταμάτησα. Όταν τον έβγαλα, άρχισα να του δίνω τις πρώτες βοήθειες, κάνοντάς τον μαλάξεις και ό,τι άλλο γνώριζα. Ζούσε ο άνθρωπος ακόμα, άκουγα την καρδιά του και είχε παλμούς. Σε λίγο έφθασαν και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ανάνηψης για να τον κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς, έμαθα λίγο αργότερα ότι δεν τα κατάφερε..»

Ταυτόχρονα ξεκίνησε διαδικασία μεταφοράς του στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, όπου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό συνέχισαν τη μάχη των διασωστών του ΕΚΑΒ για να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς ήταν πλέον αργά.


Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου, αξιωματικοί του οποίου έδωαν εντολή σε συναδέλφους τους στον Λιμενικό Σταθμό της Λίνδου να διενεργήσουν σχετική έρευνα για το τραγικό αυτό περιστατικό.

Διαβάστε ακόμη

Κάλεσμα του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου σε απεργία και μαζική συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά

Διακανονισμός οφειλών στη ΔΕΥΑΡ και ηλεκτρονικά

Στα χέρια της ασφάλειας Ρόδου σπείρα διαρρηκτών ρομά που ήρθαν στη Ρόδο και ρήμαξαν δεκάδες σπίτια

Στις Πηγές Καλλιθέας έγινε η φωτογράφηση για τη νέα συλλογή ρούχων “Momen”

Επιστολή στον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου της Ρόδου για το θέμα της Μαρίνας Ρόδου

Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν τις εκκλησίες μας σήμερα το πρωί για τη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων

Ποιοι κηρύχθηκαν έκπτωτοι στα τοπικά συμβούλια της Ρόδου

Επιστολή θλίψης, συγκίνησης και αγανάκτησης από γυναίκα της Λέρου που έχασε τον άντρα της στο Νοσοκομείο του νησιού