58.000 τουρίστες έφεραν τα κρουαζιερόπλοια τον Μάιο στη Ρόδο

58.000 τουρίστες έφεραν τα κρουαζιερόπλοια τον Μάιο στη Ρόδο

58.000 τουρίστες έφεραν τα κρουαζιερόπλοια τον Μάιο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2161 ΦΟΡΕΣ

Με 58.000 τουρίστες αναμένεται να κλείσει ο Μάιος για την κρουαζιέρα στη Ρόδο, καθώς ο συνολικός αριθμός των κρουαζιερόπλοιων συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα καταπλεύσουν σήμερα θα ανέλθει σε 51.

Ειδικότερα η κίνηση του Μαΐου που φεύγει είναι αυξημένη σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι, καθώς ένα χρόνο πριν είχαν καταπλεύσει στη Ρόδο 54 κρουαζιερόπλοια με μόλις 43.000 τουρίστες. Μιλάμε δηλαδή για μία αύξηση της τάξης του 25% στον αριθμό των επισκεπτών.

Μέχρι και χτες με τα κρουαζιερόπλοια που κατέπλευσαν στο λιμάνι μας ήρθαν στη Ρόδο 53.135 επιβάτες ενώ αν προστεθεί σε αυτό το νούμερο και ο αριθμός των τουριστών που θα έρθουν σήμερα στη Ρόδο εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός της επιβατικής κίνησης του Μαΐου θα φτάσει περίπου τα 58.000 άτομα.

Μάλιστα χτες σημειώθηκε αρκετά μεγάλη τουριστική κίνηση στο νησί μας λόγω του κατάπλου τεσσάρων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ήρθαν συνολικά 5.115 τουρίστες ενώ αν σε αυτό τον αριθμό προστεθούν και τα πληρώματα των κρουαζιερόπλοιων που ανήλθαν σε 2.988 άτομα τότε ο αριθμός των ατόμων που διακινήθηκαν χτες μέσω του λιμανιού μας έφτασε τα 8.103 άτομα.

Πιο αναλυτικά:
- Marella Explorer: 764 άτομα πλήρωμα και 1.892 επιβάτες
- Resilient lady: 1.042 άτομα πλήρωμα και 1.410 επιβάτες
- Azamara onward: 400 άτομα πλήρωμα και 616 επιβάτες
- Oceania vista: 782 άτομα πλήρωμα και 1.197 επιβάτες

Η χτεσινή εικόνα στο λιμάνι μας θύμισε τις παλιές καλές μέρες όταν βρίσκονταν αγκυροβολημένα πολλά κρουαζιερόπλοια με τα οποία έρχονταν στη Ρόδο χιλιάδες τουρίστες ακόμα και τους χειμερινούς μήνες.

Μετά από αρκετά χρόνια ύφεσης και κρίσης, οι καλές αυτές μέρες επιστρέφουν καθώς από πέρσι η πορεία της κρουαζιέρας καταγράφει ανοδική τάση με μηνύματα που επιτρέπουν να υπάρχει ακόμα περισσότερη αισιοδοξία για το μέλλον.

Ενδεικτικό αυτής της καλής πορείας που προδιαγράφεται είναι και το ότι σήμερα αναμένονται πέντε κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι μας, και ως εκ τούτου ο Μάιος θα μας αφήσει με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στην κίνηση της κρουαζιέρας.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου