Διψήφιο το ποσοστό αύξησης της τουριστικής κίνησης στη Ρόδο

Διψήφιο το ποσοστό αύξησης της τουριστικής κίνησης στη Ρόδο

Διψήφιο το ποσοστό αύξησης της τουριστικής κίνησης στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6586 ΦΟΡΕΣ

Διψήφιο εξακολουθεί να είναι το ποσοστό της αύξησης που καταγράφει η τουριστική κίνηση στη Ρόδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν τους τρεις πρώτους μήνες από το άνοιγμα της σαιζόν στο νησί.

Ειδικότερα από τη μέρα που άνοιξε η τουριστική περίοδος μέχρι και το τέλος Μαΐου, και με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν ήρθαν στη Ρόδο συνολικά 480.834 τουρίστες έναντι 413.067 το ίδιο διάστημα πέρσι. Φέτος λοιπόν έχουμε περίπου 68.000 περισσότερους τουρίστες, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό αύξησης το οποίο φτάνει το 14,09%.

Πιο αναλυτικά το Μάρτιο του 2022 που αναδείχτηκε η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών ήρθαν στη Ρόδο 3.876 τουρίστες ενώ τον Απρίλιο είχαν έρθει 111.057 τουρίστες, και το Μάιο ήρθαν 298.134 τουρίστες καθώς η κίνηση μέρα με τη μέρα εκτινάσσεται στα ύψη. Σύνολο 413.067 επισκέπτες.


Ένα χρόνο μετά, δηλαδή το Μάρτιο του 2023 ήρθαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο 10.850 τουρίστες ενώ τον επόμενο μήνα, δηλαδή τον Απρίλιο είχαν έρθει 144.303 τουρίστες και το Μάιο ήρθαν 325.681 τουρίστες με τα ποσοστά της αύξησης να είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Σύνολο επισκεπτών 480.834 και διαφορά 67.767 τουρίστες.
Σύμφωνα λοιπόν με τον απολογισμό, η τουριστική περίοδος στη Ρόδο εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά και εκτιμάται ότι το ρεκόρ που σημειώθηκε πέρσι θα καταρριφθεί καθώς το 2023 σύμφωνα με τις ενδείξεις θα είναι μία χρονιά με ακόμα περισσότερους τουρίστες και περισσότερα έσοδα.

Σημειώνεται ότι κάθε σαββατοκύριακο που περνά καταγράφεται ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στο αεροδρόμιο του νησιού μας από την τουριστική κίνηση και την αύξηση των πτήσεων τσάρτερ που έχουν σταθεροποιηθεί σε πάνω από 100 συνολικά.

Οι πόλεις από τις οποίες εκτελούνται οι περισσότερες πτήσεις τσάρτερ σε ό,τι αφορά την Αγγλία, είναι το Λονδίνο, το Μπέρμινχαμ, το Μάντσεστερ, το Μπρίστολ, το Εδιμβούργο, σε ότι αφορά τη Γερμανία είναι η Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, το Μόναχο, Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Αμβούργο και Αννόβερο, σε ό,τι αφορά το Ισραήλ είναι το Τελ Αβίβ και σε ό,τι αφορά τη Γαλλία είναι η Λυών και το Παρίσι. Επίσης πολλές πτήσεις έχουμε από τη Στοκχόλμη της Σουηδίας και το Ελσίνκι της Φινλανδίας ενώ και το Όσλο μπαίνει δυναμικά στο πρόγραμμα των πτήσεων τσάρτερ με τους τουρίστες να φτάνουν κατά χιλιάδες στη Ρόδο.


Πρόκειται για νούμερα που κινούνται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, τα οποία μας επιτρέπουν να μιλάμε πλέον με βεβαιότητα για την πολύ καλή εξέλιξη της φετινής σεζόν στο νησί. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι όλες οι αγορές έχουν ανοίξει, όμως τα πρωτεία κρατούν η αγγλική και η γερμανική αγορά.


Μάλιστα φέτος διαγράφεται νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών καθώς εκτός απροόπτου και λόγω του ότι η σεζόν ξεκίνησε δύο εβδομάδες νωρίτερα από ότι πέρσι, αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός τουριστών στο νησί.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου