Ψηφιακή εφαρμογή για τον πολιτισμό

Ψηφιακή εφαρμογή για τον πολιτισμό

Ψηφιακή εφαρμογή για τον πολιτισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 951 ΦΟΡΕΣ

Ο δήμος Χάλκης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η Εταιρεία Δράσεων Επιμόρφωσης ΕΔΡΑΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης της ψηφιακής εφαρμογής: TsARka in Aegean Islands - TsARka in Chalki την Κυριακή 9 Ιουλίου στις 11.30 στον χώρο του Γυμνασίου Λ.Τ Χάλκης «Σωκράτης Φανουράκης».

Η ψηφιακή εφαρμογή TsARka είναι μια εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας (Location based and visual based AR app) για τα νησιά Ρόδος, Σύρος και Χάλκη.

Ο χρήστης μέσω της διαδράσης με τοπόσημα, αδριάντες, αγάλματα δημοσίου χώρου, και άλλα σημεία ενδιαφέροντος αντλεί πολύτιμες πληροφορίες για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου.

Οι ψηφιακές εφαρμογές «εν κινήσει μάθησης» ( mobile learning apps) για κινητά τηλέφωνα και tablets που δημιουργήθηκαν στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού ( Τ.Ε.Π.Α.Ε Σ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνεισφέρουν στην προστιθέμενη αξία κάθε ευφυούς πόλης ( Smart City) τόσο των επισκεπτών όσο και των μόνιμων κατοίκων.

Η παραγωγή τους αποτελεί ενδελεχή έρευνα σε διαπιστημονικό επίπεδο και μελετημένο σχεδιασμό με κύκλους αξιολόγησης έως την τελική υλοποίηση προκειμένου να αποδοθούν φιλικές προς τον χρήστη εφαρμογές που προσφέρουν πρωτότυπες μαθησιακές εμπειρίες.

Βασίζονται στην παιγνιώδη μάθηση, χρησιμοποιούν σχεδιαστικά μοτίβα προσαρμοσμένα στις ανάγκες της κάθε περιοχής και στις σημαίνουσες ιδιαιτερότητες των τοποσήμων ενώ η διαμεσολάβηση γίνεται και με χρήση avatar.

Διαβάστε ακόμη

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»