Μεταφέρθηκαν οι σκαλωσιές για τις εργασίες στο Εθνικό Θέατρο

Μεταφέρθηκαν οι σκαλωσιές για τις εργασίες στο Εθνικό Θέατρο

Μεταφέρθηκαν οι σκαλωσιές για τις εργασίες στο Εθνικό Θέατρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2082 ΦΟΡΕΣ

Μεταφέρθηκαν χτες νωρίς το πρωί τα κομμάτια από τις σκαλωσιές που θα στηθούν εξωτερικά του Εθνικού Θεάτρου της Ρόδου στο πλαίσιο των εργασιών της ανακατασκευής και λειτουργίας του οι οποίες θα ξεκινήσουν σύντομα.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος εξέφρασε χτες την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, παρουσία της υφυπουργού τουρισμού Έλενας Ράπτη, που βρέθηκε χτες στο νησί μας κάνοντας λόγο για έκπληξη. Μάλιστα τόνισε ότι δεν το γνώριζε καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, οι σκαλωσιές θα μεταφέρονταν την επόμενη εβδομάδα έξω από τον χώρο του θεάτρου.


«Ήταν μία έκπληξη... μου είχαν πει την επόμενη εβδομάδα και ήρθαν σήμερα. Η σημερινή μέρα ξεκίνησε το πρωί με υπέροχα νέα, για εμάς είναι σπουδαία είδηση. Ήρθαν οι σκαλωσιές για ένα έργο που οι Ροδίτες το περίμεναν 25 χρόνια. Το Εθνικό Θέατρο της Ρόδου που είχε μία υπέροχη ιστορία και ήταν ένα φάντασμα στο κέντρο της πόλης με τη βοήθεια και συνεργασία του δήμου Ρόδου του υπουργείου Πολιτισμού και του πρωθυπουργού που ανακοίνωσε την απόφαση ανακατασκευής του, θα ξαναζωντανέψει» δήλωσε απευθυνόμενος στην κ. Ράπτη.

Περιγραφή και χαρακτηριστικά του έργου
Η κατασκευή του έργου βασίζεται στους ακόλουθους κύριους άξονες:
- Αντιμετώπιση του κτηρίου ως μνημείου και αποκατάστασή του κατά το δυνατόν πλησιέστερα στην αρχική του μορφή, με τον απαραίτητο τεχνολογικό και λειτουργικό εκσυγχρονισμό, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες. Αποκατάσταση των μορφολογικών χαρακτηριστικών και ανάδειξη του θεατρικού χώρου στο πνεύμα της αρχικής σύλληψης από τον αρχιτέκτονα Α. Bernabiti. Αναίρεση των κατά καιρούς άστοχων επεμβάσεων.


- Λειτουργική μετατροπή σε κέντρο πολιτισμού, ανοικτό για το κοινό ανεξαρτήτως παραστάσεων. Πλήρης αξιοποίηση χώρων αποκλειστικά για παρουσίαση θεαμάτων και δρώμενων με θέμα τον πολιτισμό και την παράδοση. Δυνατότητα φιλοξενίας εκδηλώσεων όχι μόνο μεγάλου, αλλά και μικρού βεληνεκούς, και δυνατότητα πειραματικών εφαρμογών. Εναλλακτικές δυνατότητες πολλαπλών και ανταποδοτικών χρήσεων, που θα συνάδουν το επίπεδο ποιότητας του χώρου.

- Αξιοποίηση του αρχικού σχεδιασμού και του αυθεντικού υλικού με γνώμονα την αειφόρο λειτουργία του ΕΘΡ, τη χρήση συμβατών σύγχρονων συστημάτων, ΑΠΕ και εφαρμογή συστημάτων φυσικού φωτισμού και δροσισμού στα πλαίσια των σύγχρονων απαιτήσεων λειτουργικότητας. Ορθολογική λειτουργία με το μικρότερο δυνατό κόστος συντήρησης σε βάθος χρόνου, αλλά και ανάδειξη του κτηρίου όχι μόνο ως «δοχείου πολιτισμού», αλλά και ως αντικειμένου με δική του πολιτιστική υπεραξία.

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών